preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

ANKETA
Da li ste zadovoljni sa aplikacijom eDnevnik ?Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Human Rights Education

Projekt Edukacija o ljudskim pravima međunarodni je  projekt  u kojem su partneri  6 različitih škola s glavnim ciljem poboljšanja razina inovativnih praksi u obrazovanju s posebnim naglaskom na obrazovanje  ljudskih prava, koja će se prvo transformirati na odnose između učenika, njihovih učitelja i  lokalnu zajednicu. Partnerstvo uključuje  države:  Slovačku koja je ujedno i koordinator projekta, Portugal, Rumunjsku, Španjolsku, Tursku i  Hrvatsku tj. II. osnovnu školu Varaždin.

Činjenica da zahvaljujući dostupnosti moderne tehnologije zlouporaba ljudskih prava ima nove oblike i sve je češća, poput kršenja autorskih prava ili  Cyber zlostavljanja.  Pomoću ovog  projekta nadamo se  da ćemo  moći potaknuti suradničko učenje,  kritičko razmišljanje, kreativno razmišljanje i vještine rješavanja problema naših učenika te da ih se aktivno uključi u  proces učenja  kako bi mogli preuzeti određene odgovornosti.

Motivacija za projekt temelji se na UN-ovoj Deklaraciji o HRE, Ljudska prava Vijeća iz 2010. godine, kao i „Pariška deklaracija“ iz 2015., kojom se teži da sva  djeca steknu socijalne, građanske i interkulturalne kompetencije, promicanjem demokratskih vrijednosti i temeljnih prava, socijalne uključenosti i nediskriminacije. Ovim projektom želimo povećati empatiju, toleranciju i poštovanje te povećati samopouzdanje učenika bez nasilničkog ponašanja.

Glavni cilj ovog projekta je podržati obrazovanje o ljudskim pravima stavljajući ga  u dnevni red sa svim aspektima.  Cilj nam je osigurati aktivnost za svakog učenika u školi i vršnjaka u okruženju  uobičajenog školskog programa. Trebamo uključiti sve koji žele na bilo koji način pokazati sposobnost da  se poboljša  samopoštovanje, samopouzdanje, prihvaćenost u društvenom životu.

Učenici će  se educirati  pod mentorstvom svojih nastavnika, predložene teme: povijest HRE-a, internetsko zlostavljanje, školske HR politike, sprječavanje zlouporabe ljudskih resursa, vršnjačko učenje/podučavanje vršnjaka.

Ciljne skupine našeg projekta čine učenici  (odnosno 2500 učenika) i učitelji iz partnerskih škola, ostale srodne institucije, treneri,  članovi i roditelji učenika. Sudjelujući  u mješovitim međunarodnim radionicama, učenici će steći nova iskustva pod nazivom „Europa koja raste zajedno“.

preskoči na navigaciju