Učenici prvih razreda, u sklopu projekta Tjedan školskog doručka, cijeli jedan dan posvetili su temi doručak.
Kroz niz aktivnosti naučili su da bi tijekom dana trebali pojesti pet obroka te da je doručak najvažniji obrok u danu. Putovali su kroz vrijeme te saznali kako se popularnost doručka mijenjala. Stavili su i svoj doručak pod „povećalo“ te zaključili da jedu raznoliko.
U aktivnosti „Isprobaj nešto novo“ đaci su kroz riječi i fotografije upoznali koji su to tradicionalni doručci koji se jedu u Engleskoj, Kini, Nigeriji, Egiptu, Kambodži i Japanu.
Kako ne bi sve ostalo na riječima i fotografijama, uz pomoć učiteljica pripremili su doručke koje tradicionalno jedu Grci, Francuzi i Belgijci. Hrskav i topao francuski kroasan učenici su već ranije probali pa im to nije bilo nikakvo iznenađenje. Grčki doručak je, s druge strane, bio nešto novo te im se svidio toliko da su ga neki već navečer pripremali u svojim obiteljima. Miris pečenih belgijskih vafla nije privukao samo prvašiće, već i mnoge druge koji su došli kušati taj tradicionalni belgijski doručak.
Na kraju dana učenici su svaki od isprobanih doručaka i ocijenili te su zaključili da im je to bio jedan od najboljih dana do sad.
Učiteljice: Ines Hajsok, Natalija Lončar, Spomenka Žmegač i Josipa Bunta



