preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

Novosti

Pregledavanje knjiga školske knjižnice

Katalog školske knjižnice u cijelosti je funkcionalan, isprobaj ga!

Isprobaj tražilicu, upiši naslov, dio naslova ili ime autora...

 

Obnovljena signalizacija

Kako bi se korisnici što lakše snašli u knjižnici i čitaonici, a da im to snalaženje istodobno bude i estetski ugodno, obnovljena je knjižnična signalizacija.

 

 

 

 

Kviz o kulturnoj baštini

Povodom Europske godine kulturne baštine 5 učenika naše škole u školskoj je knjižnici 18. prosinca 2018. sudjelovalo u mrežnom kvizu. Kviz je organizirala Hrvatska mreža školskih knjižničara u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Naši učenici zauzeli su odlična mjesta. Odgovarali su na 20 tematskih pitanja vezanih uz kulturnu baštinu pomoću Kahoota, a ukupno je sudjelovalo 145 natjecatelja iz 33 škole iz cijele Hrvatske.

 

 

 

Susret s književnikom Josipom Petrlićem Pjerom

U petak 14. prosinca 2018. u goste nam dolazi književnik za djecu Josip Petrlić Pjer. Susret književnika s učenicima nižih razreda održat će se u maloj dvorani tijekom trećeg sata, to jest od 9:50 do 10:35. Nakon susreta učenici će moći dobiti posvetu s autogramom na jednu od kupljenih knjiga: Detektiv Pero, Domoljublje i trublje, Radionica povijesnih priča ili Bilogorske zgode.

 

Adventski kalendar - nagradna igra

Na Facebookovoj stranici školske knjižnice II. OŠ Varaždin s početkom ovogodišnjeg (2018.) adventa započela je i nagradna igra.

Pravila:

1. Knjižničar tijekom adventa 2018. tri ili četiri puta tjedno na FB stranici školske knjižnice II. OŠ Varaždin postavlja nagradna pitanja vezana uz adventski kalendar koji je postavljen u knjižničnom oknu u školi (vidi priloženu fotografiju).

2. Knjižničar utvrđuje tko je prvi napisao točan odgovor, a tko prvi napiše točan odgovor ispod ovdje postavljenog pitanja, osvaja nagradu tog dana.

3. Nagrada se mora podignuti u školskoj knjižnici do kraja radnog vremena školske knjižnice tog dana.

4. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi učenici i djelatnici II. OŠ Varaždin, kao i vanjski članovi, uz uvjet da su u mogućnosti nagradu osobno podignuti u školskoj knjižnici do kraja radnog vremena knjižnice.

5. Ako pobjednik koristi pseudonim na FB-u, identitet pobjednika morat će dokazati upisivanjem komentara uz nagradno pitanje prema knjižničarovoj uputi.

.

Arhivirani časopisi

U školskoj knjižnici korisnicima su na raspolaganju i časopisi. Aktualni brojevi ponuđeni su na čitanje bez evidencije, a za pristup arhiviranim časopisima potrebno je obratiti se knjižničaru. Među arhiviranim časopisima nalaze se brojevi Drva znanja, Modre laste, Mog planeta, Prvog izbora, Smiba, Zvrka, Zvrkovog prvog razreda, Zvrkovog drugog razreda, Oskara, Alkice, Frizbija, Frke, Juniora sport, Kloksa, Malog kloksa, Matke i Radosti. Popis svih arhiviranih brojeva dosptupan je u privitku "Arhivirani časopisi". 

 

Knjižnica i čitaonica u novim prostorijama

Od početka školske godine 2018./19. školska knjižnica i čitaonica nalaze se u prizemlju, desno od ulaza u školu.

Zahvaljujući premještaju školske knjižnice i čitaonice, niži razredi od ove školske godine više nisu na trećem katu, čime je omogućena kvalitetnija organizacija nastave u razrednoj nastavi.

Nadamo se da će novi smještaj školske knjižnice i čitaonice, bliže ulazu škole, potaknuti koristinke da se češće i više služe i školskom knjižnicom i čitaonicom.


 

http://www.hitwebcounter.com/  Brojilo bilježi broj posjeta od 5. travnja 2019.
<>


 

Priloženi dokumenti:
Arhivirani casopisi.pdf

preskoči na navigaciju