2020-03-17 10:57:33

Obavijest - nastava na daljinu

Dragi učenici,

Nadam se da ste jučer (16.03.) uspješno odradili nastavu na daljinu preko 3. programa Hrvatske televizije za razrednu nastavu ili Sportske televizije za predmetnu nastavu, a nastavlja se i dalje svaki dan.

Razrednici su pripremili virtualne učionice zajedno s predmetnim učiteljima te vas molim da tijekom današnjeg dana (17.03.) obavite testiranje i provjerite jeste li u mogućnosti pristupiti virtualnom razredu. Za nastavu na daljinu škola će koristiti sustav Microsoft Teams. Za korištenje Microsoft Teamsa neophodno je aktivirati Office365 pomoću AAI@edu identiteta na poveznici: https://office365.skole.hr/. Nakon pristupa Teamsu, na raspolaganju imate više kanala:

Kanal Općenito – za komunikaciju s razrednikom Predmetni kanal – za komunikaciju s predmetnim učiteljem i za preuzimanje obrazovnih sadržaja

Na kanalima imate sljedeće kartice:

Datoteka – sadrži mapu Nastava u kojoj će po datumima biti raspoređeni nastavni sadržaji Objava – za komunikaciju učitelja i učenika

Microsoft Teams aplikacija trebala bi se pojaviti i na tabletima koji su učenici petih i sedmih razreda dobili u sklopu projekta Škola za život.

Od 18.03.2020. godine nastava na daljinu održavat će se po redovnom rasporedu sati škole. U virtualnim razredima bit će  pripremljeni radni materijali za svaki dan  s uputama za pojedini  predmet i zadacima koje treba odraditi. U nastavi učenici mogu sudjelovati prema rasporedu sati ili bilo kada tijekom dana. Učitelji će redovito pratiti aktivnosti učenika i davati povratne informacije (vrednovanje kao učenje i vrednovanje za učenje).

Iako se nastava neće ocjenjivati, važno je da se učenje shvati ozbiljno i redovito rješavaju postavljeni zadaci. Vodite računa o primjerenom ponašanju i komunikaciji u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila ponašanja i ophođenja kao i u učionici.

Učenici koji žele mogu uz školsku nastavu  pratiti i nastavu koju je pripremilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja: https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601.

Sve daljnje upute pratite na mrežnim stranicama škole.

 

Ravnatelj škole

Ernest Habek, prof.


II. Osnovna škola Varaždin