2019-11-20 09:08:31

Osmaši u svijetu bajki

Učenici 8. a i 8. b razreda posjetili su grad Ogulin 13. studenoga 2019. Najprije su se uputili prema Đulinome ponoru gdje su saznali legendu vezanu uz isti. Uslijedio je posjet Zavičajnome muzeju gdje su razgledali etnografsku i alpinističku zbirku te sobu Ivane Brlić – Mažuranić.

Sve je oduševila Ivanina kuća bajki, multimedijalni i interdisciplinarni centar, temeljen na principima znanja, kreativnosti i modernim tehnologijama. Tamo su se prisjetili bajki Ivane Brlić – Mažuranić (rođene Ogulinke), ali i ostalih svjetskih bajki i bajkopisaca sudjelujući u radionici Tko sam ja.

Puni dojmova iz Ogulina krenuli su prema Muzeju Domovinskoga rata u Turnju. Razgledavajući postav na otvorenome i u zatvorenome naučili su nešto o Domovinskome ratu te se prisjetili na datum obilježavanja pada Vukovara.

Terenska nastava realizirana je u pratnji učiteljica Marine Pajtlar, Marte Cepanec i Ljiljane Inkret – Martinčević. Tijekom iste ostvareni su obrazovni ciljevi i ishodi Hrvatskoga jezika, Njemačkoga jezika, Informatike i kompetencije Građanskoga odgoja i obrazovanja.

Marta Cepanec, prof.


II. Osnovna škola Varaždin