2019-05-28 14:44:41

Sedamdeset godina II. osnovne škole Varaždin

II. osnovna škola Varaždin obilježila je 70. obljetnicu postojanja svečanim programom u HNK Varaždin 23. svibnja 2019.

 

Program je bio raznovrsnoga sadržaja. U prvome dijelu uz nastup učenika prikazan je film koji je dao pregled povijesti postojanja Škole od osnutka do danas, a ravnatelj Škole govorio je o sadašnjosti i budućim planovima. Svečanosti prisustvovali su dogradonačelnik Varaždina Zlatan Avar i gospođa Draženka Dević, pročelnica Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina.

U drugome dijelu programa učenici su izveli mjuzikl UŠGP (U školi glazbe i plesa) te svojom živošću i energijom pridonijeli važnosti obljetnice.

Mjuzikl UŠGP učenici su uprizorili u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 15. svibnja 2019. godine u okviru Festivala dječjega glazbenog stvaralaštva kada su ostvarili zavidan uspjeh. Mladi izvođači ponovno će stati na pozornicu HNK u Varaždinu te 29. svibnja 2019. još jednom oživjeti živopisni svijet glazbe, plesa i glume.

Uz svečani program 70. godišnjicu Škole obilježilo je i tiskanje školskoga lista Zvonilica na čijim se stranicama mogu vidjeti različite aktivnosti učenika tijekom školske godine.

Autori i izvođači programa navedeni su u programskoj knjižici koja je priložena.

Mirjana Halusek, prof.

Marta Cepanec, prof.II. Osnovna škola Varaždin