2019-01-31 12:29:15

Održana gradska smotra LiDraNo 2019.

Gradska smotra LiDraNo održana je 29. siječnja 2019. u II. osnovnoj školi Varaždin. Učenici gradskih škola natjecali su se u dramskom, literarnom, novinarskom i radijskom izrazu.

Smotra je započela uvodnim programom učenika naše škole pjevanjem i plesom. Lucija Pavlović, Jana Komes, Pjevački zbor nižega uzrasta i Pjevački zbor višega uzrasta te Plesna skupina pod vodstvom mentora Nikole Habeka, Marije Nenadić i Draženke Pust svojim su točkama pozdravili prisutne.

Nakon uvodnoga dijela ravnatelj škole Ernest Habek obratio se nazočnima zaželjevši svima dobrodošlicu i sreću u natjecanju te proglasio Gradsku smotru LiDraNo otvorenom. Smotri je nazočila i gospođa Draženka Dević, privremena pročelnica za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina.

Program su vodili učenici Fran Presečki i Anja Bucina. Dramski dio započeo je pojedinačnim nastupima (kazivanjem poezije i monolozima), a nastavljen je skupnim izvedbama. Publika je uživala u zanimljivim i dobro pripremljenim nastupima koje su izvodili učenici 2. - 8. razreda.

Smotra je završila okruglim stolovima  za svaki pojedini izraz kada su objavljeni odabrani radovi i nastupi za županijsku razinu.

Na županijskoj razini 8. veljače 2019. predstavit će se i učenici naše škole dramsko-scenskom igrom Ledena djevojčica (učenici  2. - 4. razreda) pod vodstvom učiteljice Josipe Bunte, te učenica Vida Kos (6. d)  monologom Ja pod vodstvom mentorice Maje Šmic. 

Čestitke onima koji idu dalje, ali i svima koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Gradskoj smotri jer je u svaki rad zasigurno uloženo mnogo truda i rada učenika i mentora.

 

Novinarska skupina


II. Osnovna škola Varaždin