2018-03-13 08:45:22

Susret đaka glazbenjaka

Već treću godinu zaredom učenici Velikoga i Malog zbora sudjeluju na Susretima đaka glazbenjaka u organizaciji Glazbene udruge Opus. Vatrometi glazbenih kreativnosti okupljaju učenike osnovnih i srednjih škola.

Ciljevi Susreta su motivacija djece i učitelja, poticanje i razvijanje glazbenih sposobnosti djece i ljubavi prema glazbi u svim njezinim oblicima, razmjena iskustava te druženje i zabava.

Ove godine domaćini Susreta đaka glazbenjaka bile su osnovne škole iz Koprivnice, Gline i Zagreba gdje je ukupno nastupilo 22 ansambla i zborova iz 19 škola.

Tako su učenici Velikoga zbora pod vodstvom učitelja Nikole Habeka i Maloga zbora pod vodstvom učiteljice Draženke Pust  sudjelovali na Susretima u Osnovnoj školi Markuševec u Zagrebu gdje su nastupili sa sljedećim programom:

Mali zbor - solisti Darija Pintarić, Mija Pavić i Lucija Babić

Voditeljica: Draženka Pust

Nada Koncki: Moja škola

Dalibor Paulik, Zorica Klinžić: Djeca nose svjetove na dlanu

 

Veliki zbor – solist Lucija Pavlović

Voditelj: Nikola Habek

Nicole: Ein bischen Frieden (arr. Samo malo mira)

Secret Garden: You raise me up (arr. Usrećuješ me)

 

Učenici Velikoga zbora nakon prošlogodišnjih nastupa i gostovanja s mjuziklom „Ljepotica i zvijer“ cijelu ovu školsku godinu marljivo rade i uvježbavaju novi mjuzikl – „Briljantin“ koji će se premijerno prikazati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu 23. i 29. svibnja 2018. godine.

Nikola Habek, prof.

 


II. Osnovna škola Varaždin