2018-02-14 11:02:53

Veselo na plesu pod maskama

Fašnjak je dan kada svi, mali i veliki, imaju priliku postati netko drugi i pri tome se dobro zabaviti. Dobra zabava nije izostala na plesu pod maskama učenika II. osnovne škole Varaždin.

Najprije su uživali učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama koji svake godine ugodno iznenađuju maštovitošću svojih masaka.

Ove godine po prvi puta organiziran je izbor za najbolju masku u konkurenciji učenika viših razreda. Prigodni program vodili su Jana Ivančević i Fran Presečki.

Nakon mimohoda prijavljenih kandidata stručni žiri odabrao je 10 učenika koji su ušli u uži izbor. Isti su zatim trebali i pokazati neke vještine pa su plesali valcer i lambadu. Improvizirani zbor od 10 natjecatelja pjevao je pjesmu Kad si sretan. Publika je pljeskom i ovacijama pratila svaki nastup.

Uslijedilo je proglašenje pobjednika.

1. mjesto osvojila je maska Cvjetna kreacija,  Mia Stipetić Lorenzi, 5.a – nagrada za prvo mjesto je velika čokolada i jocker isprika za predmet po želji.

2. mjesto - Veseli svećenik,  Jakov Jozić, 8.d – nagrada za drugo mjesto je čokolada i jocker sjedim gdje i s kim želim jedan dan po izboru.

3. mjesto -  Baka Ruža,  Karlo Jagić, 6.a - nagrada za treće mjesto je čokoladica i konzultacije s nekim od članova stručne službe – pedagoginjom, psihologinjom, logopedinjom, knjižničarem ili ravnateljem.

Na kraju su svi prisutni zaplesali te uživali u najluđem danu u godini.

Ema Canjko, Klara Medvedec, Lara Šac

 


II. Osnovna škola Varaždin