2017-12-05 21:07:33

Znanstveno-stručni skup „Djetinjstvo i dječja prava“

U Varaždinu je 1. i 2. prosinca 2017. održan znanstveno-stručni skup s temom „Djetinjstvo i dječja prava“ u organizaciji grada Varaždina, Koordinacijskoga odbora akcije „Grad Varaždin prijatelj djece“, Saveza DND-a Hrvatska i DND-a Varaždin. 

U petak, 1.prosinca 2017., na svečanome otvorenju skupa u Gradskoj vijećnici  sudjelovale su i učenice II. osnovne škole 7.c razreda, naše predstavnice u Dječjemu gradskom vijeću: Gloria Grđan i Iva Stanisavljević. U zboru DND-a „Mali slavuji“ pjevala je i učenica Mirta Sajko iz 3.d razreda, a svim sudionicima obratio se bivši učenik naše škole Viktor Divjak, sada polaznik 3.razreda Prve gimnazije Varaždin. Pričao je o vlastitome iskustvu iz vremena koje je proveo kao aktivan član Dječjega foruma i kao predsjednik Dječjega gradskog vijeća.

U subotu, 2.prosinca.2017., organizirane su radionice za Forumaše u prostorijama Društva naša djeca. U radionicama su sudjelovale učenice 5.d razreda  Vida Kos i Nela Grđan. Obnovile su znanje o odgovornosti u donošenju odluka, upoznale se i družile s Forumašima ostalih škola.

Zahvaljujem svim sudionicima na sudjelovanju i njihovim roditeljima na razumijevanju.

                                                                                                                             Voditeljica Foruma II. osnovne škole

                                                                                                                                             Mirjana Vugrek


II. Osnovna škola Varaždin