2017-11-12 21:31:00

Terenska nastava Contessa Budrovci i Zoološki vrt Zagreb

 Učenici 5.a i 5.c razreda II. osnovne škole Varaždin realizirali su 27.listopada 2017. terensku nastavu na imanje Contessa u Budrovcima i Zoološki vrt u Zagrebu. Nastava je odrađena u pratnji razrednica (Valentine Balažinec i Marine Pajtlar-umjesto Višnje Ivančan) i učiteljica u pratnji (Sandre Ostojić i Maje Šmic).

Dolaskom na imanje Contessa učenici su obišli imanje i družili se sa životinjama. Nakon toga slijedio je certificirani program „Contessa“. Učenici su  odijevali odjeću prinčeva i princesa te ušli u svijet kraljevstva te su uz vodstvo princeze-animatorice naučili kraljevski naklon i ples. Također su imali i organizirani kraljevski ručak za vrijeme kojega su djeca ponovila bonton.

 

 Nakon ručka i slobodnoga vremena za igru slijedila je radionica „Pekmez“ kad su učenici izrađivali kolačiće od pekmeza, ispekli ih i pojeli. Odlazak prema Zagrebu. Na putu do Zoološkoga vrta učenici su promatrali, proučavali i istraživali sportske objekte. Dolaskom u ZOO najprije su sudjelovali u edukativnoj radionici „Poseban kao životinja“, a nakon toga razgledavali životinje i uživali u ljepotama ZOO-a i parka Maksimir.

 

Valentina Balažinec, prof.  


II. Osnovna škola Varaždin