2017-09-12 21:50:37

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

Učenici nižih  razreda sa svojim su razrednim učiteljicama u petak, 8. rujna 2017., obilježili Hrvatski olimpijski dan. U skladu s olimpijskim duhom bavili su se različitim sportskim aktivnostima prigodno odjeveni u bijele majice.

Naši najmlađi učenici prvašići  igrali su sportske igre u školskoj dvorani tijekom prva dva školska sata pod vodstvom svojih učiteljica. Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda također su se bavili raznim sportskim aktivnostima primjerenima uzrastu.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskoga olimpijskog odbora,10. rujna. HOD je danas opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću te mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskoga djelovanja. Simbol toga dana su bijele majice koje još nose i naziv „zastave prijateljstva“. One podsjećaju na bijelu podlogu olimpijske zastave na kojoj se nalazi pet krugova. Zastava je olimpijski simbol univerzalnoga  fair playa, prijateljstva i mira.

Učenici viših razreda priključili su se obilježavanju istoga raznim sportskim igrama i uređivanjem zida dvorane olimpijskim krugovima koji simboliziraju pet naseljenih kontinenata svijeta, pritom računajući Ameriku kao jedan kontinent.

 

Kristina Hruškar

Dejan Mašić

 


II. Osnovna škola Varaždin