2022-05-26 17:25:51

Projektni dani 2022

                      Istraživački duh projektnih dana nastavlja se i drugi dan. Sedmi i osmi razredi planinarili su Ivančicom, dio razredne nastave obilazio je grad Varaždin i Čakovec, a učenici petih i osmih razreda boravili su u školi gdje su uključeni u raznovrsne radionice.

Prvi razredi i 2. d u pratnji učiteljica razgledavali su grad i Muzej kukaca. Drugi razredi istraživali su tajne dvorca Staroga grada, a kasnijim posjetom tvrtki „Parkovi“ upoznali su se s biljkama koje rastu u varaždinskima parkovima. Treći razredi planinarili su Grebengradom, a četvrti su vlakom otputovali u Čakovec gdje će upoznati grad.

U svima prostorijama škole i školskome dvorištu odvijale su se brojne radionice s planiranima odlascima u grad.

Učenici u radionici „Matematički piknik“ rješavali su zagonetke i druge matematičke zavrzlame. Zbog nestabilnih vremenskih uvjeta skupina je ostala u školskoj dvorani.

Radionica znakovitoga naziva „Zlikovci u prirodi“ potaknula je rad na istraživanju invazivnih vrsta Varaždinske županije. Polaznici su istraživali koje vrste nisu iz Hrvatske, a došle su na prostor države.

„Pokus po pokus, fizika!“ Zanimljivi naslov radionice krije sadržaje koji su vezani uz pokuse: kako magneti mogu biti zabavni, je li list papira jači od udarca ruke, možemo li vjerovati svojim očima i druga interesantna područja za istraživanje.

Učenici u radionici „U potrazi za blagom“ u školskome dvorištu primjenjivali su znanja iz Hrvatskoga jezika i Informatike. Jedna od aktivnosti bila je šetnja gradom gdje su istražili jesu li ljudi ekološki osviješteni te je li naš grad čist. Na kraju radionice učenici su odigrali AhaSlides kviz.

„Izrada instrumenata od potrošnoga materijala- glazbeno stvaralaštvo“ je zanimljiv naslov radionice koji je polaznicima omogućio izradu instrumenata od potrošnoga materijala. Nakon izrade učenici su mogli improvizirati jednostavne ritamske obrasce.

Radionicom „Kreativni kaos“ učenici su pokazali što znaju o prirodi i zdravome životu te koliko su brzi u rješavanju zagonetki i rješavanju problema. Na kraju su izrazili svoju kreativnost i majstorstvo u oslikavanju majica.

U okviru radionice „Barokni krug“ sudionici su obišli katedralu, Franjevačku crkvu, Uršulinsku crkvu, crkvu Sv. Nikole te crkvu Sv. Vida. Na kraju će svoja saznanja prezentirati u razredu.

Naziv radionice MS Sway obuhvaća područje Informatike gdje su polaznici učilikako jednostavno stvarati i koristiti sadržaje pomoću interaktivnoga platna aplikacije Sway.

Radionica „Kartiranje biljaka u školskom dvorištu“ temelji se na istraživanju i određivanju biljnih vrsta koje se nalaze u školskome dvorištu. Učenicima u istraživačkome radu pomogla je aplikacija Plant.net.

Dva dijela činila su radionicu iz Geografije:

Moja Hrvatska: učenici kroz društvenu igru na zabavan način ponavljaju i usvajaju ishode vezane uz geografiju svoje domovine. Tragovima moga grada: učenici kroz orijentaciju, kartu i zadatke otkrivaju kulturnu baštinu svojega grada koristeći geografske vještine.

Sva zbivanja u školi tekstom i fotografijom pratili su učenici novinarske skupine od 5. do 8. razreda radi objava na web stranici škole i školskome listu „Zvonilica“.

Slike možete pogledati OVDJE.

VIDEO TRUBAČI

 

                                                                    Novinarska skupina 6. b i 6. d razreda

Foto: Michael Pavić, Josipa Šipek i Vito Ivanušić    


II. Osnovna škola Varaždin