2022-05-24 14:09:00

Terenska nastava u Zagrebu

U petak, 13. svibnja, učenici 4. a razreda su s razrednicom, Martinom Dukarić, i učiteljicom Engleskog jezika, Janjom Kopačević, realizirali terensku nastavu u Zagrebu.

Svoje prve spoznaje o planetima i zvijezdama  dobili su u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, na odjelu Planetarija, u kojem se pomoću specijalnog projektora prikazuje izgled zvjezdanog neba od Sjevernog pola do ekvatora. U odjelu Vatrogastvo učenici su se upoznali s povijesnim razvojem vatrogasne tehnike velikim brojem izvornih izložaka: vozila, aparata i uređaja. Nakon toga su posjetili Muzejski rudnik  koji posjetiteljima pruža vjeran doživljaj pravog rudnika. Na kraju posjete Tehničkom muzeju,  prošetali su odjelom Prometna sredstva koji sažeto prikazuje povijesni razvoj prometnih sredstava na kopnu, vodi i u zraku. Nakon kratke okrijepe, krenuli smo u razgledavanje užeg centra grada Zagreba (Manduševac, Trg bana Josipa Jelačića, Ilica, vožnja uspinjačom do Gornjeg grada, Grički top, Trg i crkva sv. Marka, Kamenita vrata, Krvavi most, Dolac, i sl.).  Terensku nastavu smo završili posjetom u Muzej čokolade u kojem su učenici naučili nešto više o svijetu čokolade.

Ovaj oblik izvanučioničke nastave, koji se provodi u izvornoj stvarnosti,  budi kod svakog djeteta radoznalost, a znanja koja su tamo stečena postaja trajna.  Vjerujemo da će nam ova terenska nastava ostati u lijepom sjećanju.

 


II. Osnovna škola Varaždin