2022-04-26 21:26:16

Obilježili smo Dan planeta Zemlje

Učenici 7. d razreda u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine obilježili su Dan planeta Zemlje.

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja s ciljem jačanja svijesti o važnosti očuvanja prirodnoga okoliša. Budući da su u petak, 22. travnja učenici bili na proljetnim praznicima, Dan planeta Zemlje obilježili su nakon povratka na nastavu.

U suradnji s tvrtkom „Futura Auto“, ovlaštenim Toyota partnerom u Varaždinu, u sklopu globalne Toyotine inicijative „Beyond Zero – Krenimo dalje zajedno“, učenici su povodom Dana planeta Zemlje zasadili drvo lipe u školskome dvorištu, zajedno s predstavnicima tvrtke koji su donirali sadnicu, ravnateljicom i razrednicom te uz pomoć djelatnika tvrtke „Parkovi“ Varaždin. Bila je to prilika za edukaciju učenika o važnosti ekologije, uključivosti i održivosti, kao i o tome što sve Toyota čini kako bi se stvorio bolji i održivi svijet. Upravo sadnja što većega broja stabala najučinkovitiji je način za borbu protiv globalnoga zatopljenja, stoga su ovom edukativnom i ekološkom suradnjom učenici pridonijeli zaštiti našega planeta.

Zahvaljujemo tvrtki „Futura Auto“ na doniranoj sadnici lipe i nadamo se što boljemu rastu posađenoga stabla.

Dan planeta Zemlje obilježen je i postavljanjem prigodnoga panoa na školskome hodniku na kojemu su ispisane poruke o zaštiti i očuvanju našega planeta.

                                                                                           Jasmina Varga, prof.


II. Osnovna škola Varaždin