2022-04-05 10:23:26

Šestaši u svijetu bajki

Učenici 6. a i 6. c razreda posjetili su rodno mjesto Ivane – Brlić Mažuranić 1. travnja 2022. U Ogulinu posjetili su Ivaninu kuću bajki kojom ih je vodila Ivana te pričala o svojem životu i stvaranju. 

Učenici su aktivno sudjelovali primjenjujući sadržaje vezane uz njezino najpoznatije djelo Priče iz davnine. Također su odgledali i animirani film. Jesu li pažljivo slušali Ivanu, provjerili su u kvizu na kraju radionice kada su odmjerili snage u poznavanju zanimljivosti iz Ivaninoga stvaralaštva.

Razgledali su Zavičajni muzej gdje su vidjeli i Ivaninu svjedodžbu, naučili nešto o načinu života u prošlosti. Posebno zanimljivo bilo je razgledavanje postave o alpinizmu jer su neki poznati alpinisti iz varaždinskoga kraja (Mario Rodeš, Igor Čorko), a neki učenici bave se planinarenjem kao izvannastavnom aktivnošću.

Terenska nastava završila je razgledavanjem Ogulina, a posebno je ostala zapamćena priča o Đulinom ponoru i nesretnoj ljubavi.

Puni dojmova s prve terenske nastave nakon dugo vremena, učenici su se vratili u Varaždin zadovoljni i s nadom da će uskoro opet učiti na terenu.

Marta Cepanec


II. Osnovna škola Varaždin