2022-03-16 10:53:55

Nacionalno praćenje učinaka pandemije bolesti covid-19 na sustav odgoja i obrazovanje u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti  i obrazovanja provelo je projekt od ožujka 2021. do prosinca 2021. godine. Cilj projekta je praćenje posljedica pandemije i potresa na odgojno-obrazovni proces te na dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika.

              Istraživanju se priključila 161 osnovna i srednja škola, 10 od njih bile su pogođene potresom, a II. osnovna škola Varaždin je jedina škola koja je sudjelovala iz Varaždinske županije.

             U istraživanju su sudjelovali: ravnateljica, stručni suradnici, učitelji i učenici četvrtih, šestih i osmih razreda. Učenici su po razredima dobili pitanja podijeljena na tematske cjeline gdje su birali jedan od ponuđenih odgovara. Tematske cjeline bile su uspoređene s rezultatima naše škole s rezultatima ostalih škola. Učenici Škole istaknuli su kako ih je nastava na daljinu promijenila. Naglašeno je da nastava u školi daje veće mogućnosti obrazovanja nego nastava na daljinu. Tako učenici 8. razreda smatraju da se u školi dobivaju zaslužene ocjene, nastavno gradivo obrađuje se na razumljiviji način i potrebno je uložiti više napora u savladavanje gradiva.

                Kada se usporede rezultati istraživanja s nacionalnim prosjekom, ispadaju slični s naglaskom da je nastava na daljinu u II. osnovnoj školi Varaždin većinom provedena u prijenosu uživo.

Skupina roditelja je intervjuirana te im zahvaljujemo na odazivu i suradnji.

 

                                                         Viktoria Topličanec, 8. d i Toni Josić, 8. d


II. Osnovna škola Varaždin