2022-01-17 14:17:54

Lovro Horvat, sportski uzor Škole

                    Lovro Horvat pohađa 8. c razred i ovogodišnji je sportski uzor II. osnovne škole Varaždin. Rukometom se bavi od četvrte godine, a već osam godina u GRK Varaždin 1930 svakodnevno trenira. Najčešće igra na poziciji desnoga krila, a po potrebi igra i kao lijevo krilo te desni vanjski. Ističe da se raduje svakom treningu, iako svakodnevni treninzi su zahtjevni i naporni.

Lovro od 2015. godine sudjeluje na raznim natjecanjima gdje sa svojom rukometnom ekipom osvaja brojne medalje od zlatne do brončane. Ovo su samo neka prva mjesta s natjecanja: turnir na TTS-u u Varaždinu, 4. ljetna olimpijada univerzalnih sportskih škola, Memorijalni turnir „Zvonko Kupec-Moka“ u Čakovcu, Memorijal „Vladimir Gržin“ u Vidovcu, turnir „Bjelovarski Kesizubac“… Svoje rukometne vještine razvijao je i u rukometnome kampu u Ormožu u Sloveniji odakle je odlazio na međunarodne turnire. Svake godine sudjeluje na Školskim natjecanjima iz rukometa gdje su rukometaši prošle godine bili prvi u gradu, ali su daljnja natjecanja odgođena zbog pandemije. Ove su godine također zauzeli prvo mjesto te se plasirali na županijsko natjecanje.

                  Lovro je uspješan i u drugim sportovima pa je u školskoj godini 2019./2020.  s košarkaškom ekipom škole osvojio prvo mjesto u gradu i drugo u Varaždinskoj županiji, a igrao je i u školskoj odbojkaškoj ekipi.

                  Uz sportske obaveze uspijeva ostvariti i odličan uspjeh u školi. Lovri je podrška i njegov razred koji mu želi da jednoga dana postane član hrvatske reprezentacije koja će pobijediti Francusku i dovesti Hrvatsku do zasluženoga zlata.

Novinarska skupina 6. b i 8. c

Foto: Lovro Horvat

 


II. Osnovna škola Varaždin