2021-12-16 11:21:00

Izniman uspjeh učenika II. osnovne škole na natjecanju Dabar 2021

Učenici iz naše škole postigli su izniman uspjeh i time se plasirali među 10% najboljih u svojim kategorijama na međunarodnom natjecanju Dabar 2021 iz Informatike i računalnog razmišljanja. Tom prigodom učenicima su u školi uručene zlatne diplome koje su osvojili ulaskom u 10% najboljih te prigodna nagrada koju je osigurala ravnateljica II. osnovne škole Sanja Posavec za postignut rezultat.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje je održano na CARNET-ovom sustavu MOOC te je sudjelovalo 679 škola iz cijele Hrvatske i 43553 učenika.

Natjecanje se je provodilo u pet kategorija, gdje su naši učenici sudjelovali u četiri kategorije.

Učenici II. osnovne škole pod mentorstvom učiteljica informatike Ljiljane Inkret-Martinčević i Marinele Schatten koji su se plasirali među 10% najboljih u svojim kategorijama su:

Mikrodabar (1. i 2. r) – Nika Anić Milidabar (3. i 4. r) – Branko Hanževački, Katja Grofelnik Kilodabar (5. i 6. r) – Darija Pintarić, Jakov Vrček, Mija Pavić, Tamara Matejak, Andro Repalust, Jana Martinez Megadabar (7. i 8. r) – Matej Vitković, Irma Cikač, Fran Keretić, Franko Prikratki, Sara Đud, Luka Grđan, Domagoj Šurbek, Maja Kudumija

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na postignutim rezultatima, a posebno koji su se plasirali u 10% najboljih.

Svi učenici koji su sudjelovali dobili su digitalne značke koje mogu preuzeti nakon što se ponovo prijave sa svojim Carnet identitetom na sustav MOOC.

 


II. Osnovna škola Varaždin