2021-11-03 22:10:00

Tulum u školskoj knjižnici

Ovoga je petka, 29. listopada 2021., u školskoj knjižnici održan još jedan u nizu noćni čitateljski susret u sklopu projekta poticanja čitanja iz užitka Tulum s(l)ova. Da je čitanje važno i da može biti zabavno, pokazalo je desetero učenika iz 7. d razreda koji su, pod vodstvom knjižničara Josipa Rihtarića i učiteljice hrvatskoga jezika Jasmine Varga, sudjelovali na ovogodišnjemu susretu.

Čitateljski susret započeo je donošenjem pravila ponašanja, a zatim je uslijedila kreativna radionica na njemačkome jeziku koju je za učenike osmislila i pripremila učiteljica njemačkoga jezika Tanja Klaneček koja nam se kasnije pridružila. Prema njezinim uputama učenici  su trebali osmisliti i napisati svoje pjesme o jeseni na njemačkome jeziku. Vidno raspoloženi učenici igrali su se riječima i rečenicama te tako stvarali svoje pjesničke ostvaraje na njemačkome jeziku.

Nakon radionice učenici su od kolaža i papira izrađivali sovice sa svojim imenom, a potom je uslijedio glavni dio susreta – ceremonijalno čitanje odabranih ulomaka i pjesama po izboru učenika.

Pod svjetlošću svijeća i upaljenih ručnih svjetiljki čitale su se pjesme te ulomci iz knjiga odabranih autora pripremljenih za ovaj susret. Uslijedilo je igranje igara, rješavanje kvizova, zagonetki i mozgalica, a prije svega -  druženje i dobra zabava. U dobrome društvu i opuštenoj atmosferi tulum je trajao sve do ponoći, a smijeh, zadovoljstvo i veselje učenika dobri su pokazatelji kako bi ovakvih tuluma trebalo biti što više. 

                                                                                     Jasmina Varga

 

 

 


II. Osnovna škola Varaždin