2021-10-25 08:54:00

SEDMAŠI U KOPAČKOM RITU

Učenici 7. a, 7. b i 7. d razreda u petak, 22. listopada 2021., išli su na terensku nastavu u Kopački rit i Osijek. Cijelim putem, kao i po dolasku u Kopački rit, pratilo ih je kišno i oblačno vrijeme, no to nije smanjilo doživljaj i oduševljenje zbog viđenih ljepota ovoga parka prirode.

Obilazak Kopačkoga rita započeo je izlaganjem u kojem je vodičica ispričala nekoliko zanimljivosti o parku, nakon čega su krenuli na vožnju brodom po jezeru Sakadaš. Uživali su slušajući glasanje različitih ptica i gledajući različite životinje koje su svoje stanište našle na ovim prostorima. Nakon vožnje brodom pogledali su interaktivnu izložbu i prezentaciju o biljnome i životinjskome svijetu ovoga područja, a nakon ručka prošetali su se osječkim ulicama, posjetili glavni osječki trg, kao i katedralu. Zadovoljni jer su naučili mnogo toga novog, učenici su se u kasnim večernjim satima vratili u Varaždin.

U pratnji učenicima bile su njihove razrednice Ines Njegovec, Irena Bračko-Marčec i Jasmina Varga te učiteljica Geografije Nikolina Mikulek Slunjski.

 

                                                                                               Jasmina Varga


II. Osnovna škola Varaždin