preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

IZDVOJENO

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2021.

Ukupno: 46981
Ovaj mjesec: 568
Ovaj tjedan: 169
Danas: 3
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projektna nastava u našoj školi
Autor: Marta Cepanec, 18. 3. 2019.

U našoj školi ovoga tjedna održava se projektna nastava. Učenici sudjeluju u različitim radionicama prema vlastitim interesima.

Prvoga dana projektnoga tjedna zabilježili smo što rade i čime se bave.


Učenici prvih i drugih razreda (učiteljice Ljiljanka Bistrović, Renata Maltar – Novak, Dubravka Kalinić – Lebinec, Kristina Hruškar, Nedjeljka Martinčević, Spomenka Žmegač, Natalija Lončar, Josipa Bunta i Petra Minđek) učili su plesati razne plesove (valcer, folklor), istraživali su o povijesti plesa i različitim vrstama plesova.

Danas su učenici 2.c i 2.d razreda imali gosta iz VFA- Varaždinskog folklornog ansambla, Tima Hrvaćanina te dvije plesačice Tonku i Tiu. 

Učenici trećih razreda (učiteljice Martina Dugonjić, Sanja Mihalinec, Željka Mihalj, Rajka Stilinović i Štefanija Rušec)  istražuju i bave se zajedničkom temom Vode u našem zavičaju. U okviru svojih istraživanja posjetit će muzeje, izrađivati plakate te istraživati o vodama u našemu zavičaju.

Učenici četvrtih razreda (učiteljice Mirjana Vugrek, Melina Tomljenović, Jagoda Kanižaj i Draženka Pust) okupili su se kako bi im njihovi kolege predstavili narodne nošnje iz različitih dijelova Hrvatske (istarska, međimurska, zagorska i turopoljska). Nakon upoznavanja s narodnim nošnjama učenici su plesali folklor Ja posijah repu.

Dramsko desetljeće (učiteljice Maja Šmic i Sandra Ostojić)

Učenici izrađuju bookmarkere s temama i citatima predstava koje su se odigrale u školi u zadnjih 10 godina. Također traže biblijske citate koji odgovaraju predstavama. Sljedećih dana izrađivat će vjenčiće prema temama 10 predstava, a završit će dramsko – scenskim improvizacijama djela Predstava.

Moja škola i ja (učiteljica Marina Pajtlar)

Učenici pišu sastavke na njemačkome jeziku o našoj školi, izrađuju plakate koje će kasnije prezentirati  te intervjuiraju učitelje i ravnatelja.

Scenografija za mjuzikl (učitelj Ivan Mladenović)

Učenici izrađuju scenografiju za mjuzikl  U.Š.G.P. (Umjetnička škola glazbe i plesa) koji se uvježbava tijekom projektnih dana.

Drž'te lopova (učiteljica Višnja Ivančan)

Učenici se upoznaju s osnovama forenzike te analiziraju svoju moć opažanja. Igraju se otkrivanja lopova, te ispitivanjem sumnjivaca dolaze do otkrivanja počinitelja.

Plesovi anglofonih zemalja (učiteljice Alenka Trtinjak i Dubravka Pavlić)

Učenici istražuju koji se plesovi plešu u zemljama engleskoga govornog područja te izrađuju plakate na temelju istraživanja.

Pišem ti pismo (učiteljica Tihana Denac)

Učenici se bave kriptografijom te uče kako šifrirati poruke. Kada nauče pisati šifrirane poruke, pisat će ih te ostavljati na različitim mjestima u školi.

Ured za statistiku (učitelji Goran Kreminski i Marijana Hunjek)

Učenici istražuju koliko je dječaka, a koliko djevojčica pohađalo našu školu zadnjih dvadeset godina. Rezultate će prikazati  dijagramima.

Znanstvene čarolije malih znanstvenika (učitelji Željka Kopić, Miroslav Kukec, Ksenija Pintarić, Katarina Šplajt i Irena Bračko-Marčec)

Učenici istražuju o radu naših poznatih nobelovaca za kemiju Vladimira Preloga i Lavoslava Ružičke,  izvode razne pokuse i ispituju fizikalne pojave. Istražuju zanimljivosti o kukcima i pticama te izrađuju kućice za njih.

Istraživanje o razvoju škole i povijesti školske zgrade (učitelji Alan Dedić i Sanja Posavec)

Učenici su intervjuirali bivše učenike naše škole o učiteljima koji su predavali u njihovo vrijeme, o načinu rada i kako su učenici pristupali školskim obavezama. Istražuju i o povijesti zgrade u kojoj se danas održava nastava.

Prirodne katastrofe i njihove posljedice na okoliš (učiteljica Nikolina Mikulek Slunjski)

Učenici u skupinama istražuju o prirodnim katastrofama i njihovim učincima na okoliš te izrađuju plakate na tu temu.

Biblija (vjeroučitelj Kristijan Herceg i knjižničar Josip Rihtarić)

Učenici čitaju dijelove iz Biblije te izrađuju Kahoot kvizove koje će kasnije rješavati.

Digitalni priručnik o povijesti škole, kviz i strip (učitelji Ljiljana Inkret – Martinčević i  Darko Krznar)

Učenici izrađuju digitalne kvizove o povijesti naše škole, a u MS Wordu izrađuju priručnik. Također izrađuju strip u aplikaciji ToonDoo na zadanu temu.

Mjuzikl (učitelji Mirjana Halusek, Nikola Habek, Tanja Klaneček i Marija Nenadić)

Probe za mjuzikl održavaju se tijekom cijeloga tjedna projektne nastave, a isti će biti izveden u svibnju 2019. u Hrvatskome narodnom kazalištu Varaždin.

O svemu vas izvještavaju članovi Novinarske skupine pod vodstvom učiteljice Marte Cepanec.

Fotografije pogledajte na https://sway.office.com/12OChqgeQmqYxO8Y?ref=Link

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju