preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Lipanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

ANKETA
Da li ste zadovoljni sa aplikacijom eDnevnik ?Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 

  

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
S vukovarske ravnice
Autor: Marta Cepanec, 16. 12. 2017.

           Učenici osmih razreda u pratnji razrednika i učitelja II. osnovne škole Varaždin boravili su u Vukovaru od 12. do 13. prosinca 2017. godine u okviru projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.  U organizaciji  Memorijalnoga centra Domovinskoga  rata Vukovar sudjelovali su u aktivnostima kojima je cilj sačuvati sjećanje na stradalnike Domovinskoga rata s naglaskom na Bitku za Vukovar.


Boravak u Vukovaru je trajao dva dana. Učenici su smješteni u hostel „Dubrovnik“, a u Školi mira su bila održana predavanja o  vrijednostima Domovinskoga rata i Bitke za Vukovar. Uz predavanja učenici su posjetili Muzej vučedolske kulture te Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz gdje su otkrivali tijek povijesnih zbivanja na tim prostorima. Osobitu pažnju je privuklo prapovijesno nalazište Vučedol koje svjedoči o razvijenoj kulturi koja datira oko 3 000 godina prije Krista. Prepoznatljivi predstavnik vučedolske kulture je Vučedolska golubica koju Vukovarci smatraju simbolom mira.

            U  daljnjem upoznavanju Vukovara učenici su posjetili Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava Domovinskoga rata, Spomen-dom Ovčara, Masovnu grobnicu Ovčara, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991. Bolno je bilo slušati o neviđenim stradanjima ljudi, a učenici su svojom prisutnošću dali biljeg života i nade za novi naraštaj.

            Na kraju boravka na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru je organiziran kviz znanja u kojemu su sudjelovala dva učenika iz svake škole. Pitanja su obuhvaćala sve ono što su učenici čuli i vidjeli tijekom prethodna dva dana.  Našu školu su predstavili učenici 8. d razreda Jakov Jozić i Marko Daraboš. Svojim sigurnim i spretnim nastupom te točnim odgovorima učenici su osvojili prvo mjesto.

           Mladi Varaždinci u pratnji svojih učitelja napustili su grad s nadom da se nikada ratni vihor i stradanje ljudi ne ponovi, a novi bolji život da zaživi u bliskoj budućnosti.

                                                                                   Mirjana Halusek, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju