preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

IZDVOJENO

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2021.

Ukupno: 47234
Ovaj mjesec: 821
Ovaj tjedan: 422
Danas: 3
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sklad vanjske i unutarnje ljepote školskog mjuzikla Ljepotica i Zvijer u izvedbi učenika II. osnovne škole Varaždin
Autor: Darko Krznar, 11. 5. 2016.

Učenici II. OŠ Varaždin i njihovi učitelji  - voditelji izvannastavnih aktivnosti još jednom su dokazali kako je biti drugačiji ove školske godine za njih postao imperativ. 173 učenika 1. - 8. razreda neumorno je radilo, uvježbavalo, kreiralo, mijenjalo i nizalo ideje u nastanku još jednog kazališnog ostvarenje ove školske godine, školskog mjuzikla Ljepotica i Zvijer.


Radilo se timski, gotovo uvijek preko predviđene satnice. Od najranijih audicija pa do samoga finala uvježbavali su se solisti, njegovali glasovi zboraša, razrađivale dramske situacije i održavale dramske probe, tečno se izražavalo na govornim probama, osmišljavali su se i dizajnirali kostimi, oslikavala scenografija, vježbao se govor na stranom jeziku , plesalo se, zabavljalo, smijalo... Kreativna i vesela atmosfera vrhunac stvaralaštva doživjela je svojom premijernom izvedbom 6. svibnja 2016. u 19 sati pred punim gledalištem raznježene publike Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Inicijator ovog projekta, učitelj glazbene kulture i voditelj zbora višeg uzrasta, Nikola Habek, ujedno je zaslužan za preradu bajkovitog scenarija mjuzikla. Redateljski dio posla odradio je s učiteljicama hrvatskoga jezika, voditeljicama dramskih i govornih skupina, Mirjanom Halusek, Majom Šmic i Jasmiom Varga. Svestranost glazbenog i dramskog izričaja prikazali su glavni glumci Tia Pikija kao Belle (Ljepotica) i Karlo Rosenthal kao Zvijer.  Veličina samog projekta zahtijevala je angažiranost mnogih izvannastavnih aktivnosti škole.  Koreografiju rasplesanih zboraša osmislila je učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Tajana Stilinović, plesne radionice hip hopa i koračanja vodile su učiteljice Marija Nenadić, Mirjana Vugrek i Jagoda Kanižaj, a plesnu skupinu višeg uzrasta vodila je učiteljica Sandra Ostoić. Ni najmlađi uzrast naše škole nije prošao nezamijećeno svojim plesnim koracima valcera koje je s njima uvježbala učiteljica Štefanija Rušec. Čarobnosti mjuzikla doprinijeli su nježni zvukovi triangla, Orffići, pod vodstvom učiteljice Renate Maltar Novak. Uz rame zbora višeg uzrasta, ravnopravno su stajali i pjevali zboraši mlađeg uzrasta koje je vodila učiteljica Draženka Pust. S velikim zadovoljstvom i uvjerenošću, scenom su vladali i učenici dramske skupine nižeg uzrasta koje je vodila i pripremala učiteljica Nevenka Mihac (pok.). Uređenje i izrada scene i kostima nije bio lagan zadatak za učiteljicu likovne kulture Dinu Zebec i učiteljicu Željku Mihalj, no uz pomoć malih kreativaca likovnih skupina i dobru suradnju, scena i kostimi  oduševili su svojim izgledom i funkcijom. Da mjuzikl ostane zapamćen pobrinula se školska zadruga Druga izradivši prigodne magnete.

Zahvaljujemo se tehničkoj podršci, učiteljima II. osnovne škole Varaždin Ljiljani Inkret Martinčević, Darku Krznaru, Marti Cepanec, Tanji Klaneček, Dubravki Pavlić, cijelom kolektivu na razumijevanju i pomoći, te tehničkom osoblju II.OŠ Krunoslavu Magdiću. Posebno hvala našem sponzoru koji nam je omogućio najama kazališne dvorane, tehničkom osoblju Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin i intendantici Jasni Jakovljević. Zahvaljujemo se na suradnji i susretljivosti gospođi Davorki Čorko Rodeš, gospodinu Damiru Rodigeru i Branku Furijanu, te studentici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Vendi Vernić na izradi plakata. Najveće hvala našim učenicima na trudu, upornosti, strpljenju, odricanju, predanosti i smijehu.

Ponovni susret najavljujemo 10. svibnja 2016. s početkom u 19 sati u gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin.

                                                                                             Maja Šmic

                                                                                             II. OŠ Varaždin

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju