preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

IZDVOJENO

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2021.

Ukupno: 47334
Ovaj mjesec: 921
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Autor: Darko Krznar, 26. 10. 2011.

Povodom 25. rođendana Vanime, filmsko – kreativnog studija  iz Varaždina, u Varaždinu je od 29. rujna do 2.listopada 2011. godine održana 49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. Revija je održana u gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin.


II. osnovna škola Varaždin bila je domaćin za djecu sudionike Revije te je svoju gostoljubivost iskazala prigodnim programom na otvorenju Revije. Učenici II. osnovne škole, učitelji (Nevenka Mihac, Mirjana Halusek, Maja Šmic Dugandžić, Ivica Tomašić, Jagoda Kanižaj) i ravnatelj (Ernest Habek, prof.) pripremili su  glazbeno – scenski program dojmljiv publici. Osim prigodnog programa i riječi dobrodošlice, II. osnovna škola  omogućila je sudionicima Revije razgled školske zvjezdarnice i pogled u zagonetno, plavo nebo.

Kao domaćin, II. OŠ oformila je  Dječji ocjenjivački sud koji je zajedno s članovima Ocjenivačkog suda odraslih  pratio reviju filmskog i videostvaralaštva djece.

Članovi Dječjeg ocjenivačkog suda bili su učenici viših razreda II. OŠ : Vida Sever i Katja Babić (peti razred), Paula Miklošić, Ema Šantek – Zubac i Lucija Tesla( sedmi razred), Lana – Anet Zuber, Una Pascuttini, Lucija Hergotić, Lovro Lukavečki  i Ivona Kolac (osmi razred). Učenici su pratili Reviju i vrednovali filmove pod vodstvom učiteljice Maje Šmic Dugandžić. Djeca su ocjenjivala filmove u  5 kategorija : igrani, dokumentarni i animirani film, eksperimentalni film i reportaža. Kao najbolji igrani film djeca su ocijenila film Draga Ana (OŠ Bartola Kašića, Zagreb), najbolje ocjene za dokumentarni film dobio je film 47 žica, srce i prsti (OŠ Rudeš), a najbolje ocijenjen film u kategoriji animiranog filma bio je Surogad, Filmsko – kreativni studio Vanima, Varaždin. Odabir i ocjene pobjedničkih filmova Dječjeg ocjenivačkog suda, u nekoliko kategorija, podudarale su se s odabirom i ocjenama Ocjenivačkog suda odraslih te je Dječji žiri dobio pohvale. Članovi oba žirija odgledali su 8 projekcija, ukupno 88 dječjih animiranih, igranih, dokumentarnih i ostalih filmova. Iako vrlo zahtjevan posao, učenici su ga odradili s lakoćom i veseljem, a najviše ih se dojmilo druženje s djecom sudionicima Revije. Zajednički izlazak na predstavu, disco večer, okrugli stol, projekcije filmova i poznanstvo s Kristijanom Ugrinom  rezultiralo je novim prijateljstvima i ugodnim sjećanjima.

Revija je završila pozdravnim riječima domaćina, ravnatelja II.OŠ, prof. Ernesta Habeka. Predstavnici Hrvatskog filmskog saveza pozvali su sve sudionike, organizatore i žiri na 50. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralašta djece koja će se održati iduće  godine u Zadru.

                                                                              Do Pozdrava Suncu, lijep pozdrav!

Maja Šmic Dugandžić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju