preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Do polugodišta...

             Anketa:

https://goo.gl/forms/gQp3NvFU73h5RYOG2

ANKETA
Da li ste zadovoljni sa aplikacijom eDnevnik ?



Brojač posjeta

free hit counter
hit counter

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet pekarnici „Zlatno zrno“ u Trnovcu
Autor: Darko Krznar, 24. 10. 2016.

Povodom obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje, 18.10.2016. učenici 5.a, 5.b, 5.c i 5.d razreda II. osnovne škole Varaždin posjetili su pekarnicu „Zlatno zrno“ u Trnovcu.


Na izvanučioničku nastavu u Trnovec učenici su se uputili autobusima nakon trećeg nastavnog sata te su se u dvije skupine (5.a i 5.b te 5.c i 5.d) upoznali s radom proizvodnog pogona pekarnice.

Učenike je ljubazno dočekala ravnateljica pekarnice koja im je uputila uvodne riječi te im je uz pomoć drugih radnica podijelila zaštitu za kosu i obuću, ukazavši time na važnost održavanja čistoće i urednosti u takvim prostorima.

Obilazak pogona započeo je odlaskom u skladište brašna, nakon čega su učenici imali prilike vidjeti sve strojeve koji se koriste za izradu pekarskih proizvoda te su se upoznali i sa samim procesom proizvodnje. Naučili su također da pekarski posao nije nimalo lak te da zahtijeva rad danju i noću.

Dobili su i odgovore na razna pitanja, poput onoga: „Kako se u krafne stavlja čokolada?“, što je bilo popraćeno i kratkom demonstracijom.

U dvorištu su se pekarnice, nakon obilaska, učenici i njihovi pratitelji počastili ukusnim proizvodima pekarnice „Zlatno zrno“.  Nakon toga su se, prepuni pozitivnih dojmova, vratili pred II. osnovnu školu oko 13,00h.

Antonija Težak, Anđelina Kiš, Fran Presečki

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju