preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Maturalno putovanje 7. b i 7. d razreda
Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 13. 6. 2022.

Učenici 7. b i 7. d razreda u rano kišovito jutro 8. lipnja 2022. krenuli su na dugoočekivano maturalno putovanje na otok Hvar. Velikim dijelom puta pratila ih je kiša, no kako su se približavali prvome odredištu svojega putovanja, gradu Splitu, sunce je sve više provirivalo iza oblaka. Već je bilo poprilično vruće kad su razgledali Split i njegove znamenitosti – Peristil, Dioklecijanovu palaču, kip Grgura Ninskog…Razgledavši Split, trajektom su se otisnuli do otoka Hvara, a potom autobusom do Jelse gdje su bili smješteni. 


Sljedećih dana uslijedilo je razgledavanje zanimljivih i osebujnih mjesta otoka Hvara – Jelse, najmanjega otočkog grada Vrboske, Staroga Grada gdje su posjetili znameniti Tvrdalj Petra Hektorovića, kao i samoga grada Hvara gdje su obišli najstarije građansko kazalište u Europi i penjali se na tvrđavu Fortica odakle puca prekrasan i nezaboravan pogled na otok Hvar, njegovu okolicu i na Paklinske otoke. Uživajući u čistome morskome zraku, okruženi raskošnom mediteranskom prirodom i mirisima,  učenici su naučili mnogo toga novog. Posjetili su i OPG za preradu lavande gdje su naučili kako se bere lavanda i kako se pripremaju proizvodi od lavande. S otoka Hvara učenici su turističkim brodom putovali i na otok Brač. Šećući Bolom, divili su se ljepotama i toga otoka, ne mogavši odrediti koji je ljepši. Posebno im je uzbudljivo bilo kupanje na poznatoj bračkoj plaži Zlatni rat. Diveći se neviđenoj ljepoti prirode i mora, učenici su brodom posjetili i Paklinske otoke, a zadnjega dana putovanja, 12. lipnja, razgledali su i NP Krka.

Ispunjeni dani maturalnoga putovanja ostavili su poseban dojam na sve učenike koji su se izrazito umorni, ali obogaćenim novim spoznajama i iskustvima vratili svojim kućama. S učenicima su putovale njihove razrednice Jasmina Varga, Lana Hutinski te učiteljica Željka Kopić.

Jasmina Varga

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju