preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izvješće s maturalnog putovanja 8.a i 8.b razreda
Autor: Darko Krznar, 17. 6. 2022.

Dana 10. lipnja 2022. godine razrednica Dubravka Pavlić, razrednica Alenka Trtinjak,  profesor TZK Dejan Mašić zajedno sa učenicima iz 8.a i 8.b razreda su se zaputili na izvanučioničku nastavu (maturalno putovanje) u Drašnice (Makarska rivijera). Polazak je bio ispred škole u 6.00 sati. Prvo odredište nam je bio NP Krka gdje smo razgledali slapove Krke. Nakon razgleda uputili smo se u mjesto Drašnice gdje smo se smjestili u sobe te večerali.


Drugi dan smo nakon kupanja i ručka krenuli na vožnju malom brodicom rijekom Cetinom, od njenog ušća (Omiš) do izletišta Radmanove Mlinice. Vožnja je trajala 1 sat. Za vrijeme vožnje smo doživjeli nezaboravne trenutke, uživajući u pejzažima polja trstike, krošnjama raznolikog drveća u podnožju planina, a također smo imali priliku vidjeti liske, patke, ribe koje se jasno vide u kristalno čistoj vodi. U izletištu Radmanovih Mlinica učenici su prošetali, okrijepili se , a neki su čak zaigrali i nogomet na igralištu.

Treći dan smo nakon ranog doručka u 6.30 krenuli prema Trsteniku odakle smo putničkom brodicom došli do NP Mljeta. Putovanje je trajalo jedan sat. Dolaskom u NP Mljet dočekao nas je lokalni vodič koji nam je ukratko ispričao nešto o samom Mljetu. U NP Mljet smo stigli taman na ručak u restoran „Melita” i nakon toga smo se kupali u moru. U 16.00 sati krenuli smo natrag električnim brodom do ulaza u NP Mljet te smo se putničkom brodicom vratili u Trstenik i autobusom natrag u naše odredište Drašnice.

Četvrti dan putovanja čekao nas je Dubrovnik sa svim svojim znamenitostima.   Vodičica nas je upoznala  s Vratima od Pila, Franjevačkim samostanom, Onofijevom česmom, palačom Sponza, Orlandovim stupom, Kneževim dvorom, crkvom sv. Vlaha i nezaobilaznim Stradunom.

Posljednji dan krenuli smo na put prema domovima i usput smo posjetili turističke atrakcije Imotskog Crveno i Modro jezero.

U Varaždin smo svi došli sretni i veseli  znajući da su nam to bili najbolji dani provedeni zajedno i da ćemo ih još dugo pamtiti.

                                                                                                                                                                                                       Alenka Trtinjak

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju