preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tjedan Erasmus + projekta, Human Rights Education
Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 11. 2. 2022.

               Učenici sedmih i osmih razreda, zajedno s učiteljima Ljiljanom Inkret Martinčević, Martinom Dugonjić, Denisom Baisom i Marinelom Schatten sudjelovali su od ponedjeljka do petka u Erasmus + projektu. Organizatori mobilnosti bili su Španjolska i koordinator Slovačka, a uključili su se učenici iz Španjolske, Portugala, Slovačke, Rumunjske, Turske i Hrvatske koju su predstavljali učenici II. osnovne škole Varaždin.


              Osnovnoškolci istraživali su teme koje su se bavile obrazovanjem u raznim zemljama te kršenju ljudskih prava. Zadatak je bio napisati rad kako pomoći u rješavanju ovih zahtjevnih pitanja. Učesnici su zainteresirano pristupili zadacima te ih uspješno rješavali i prezentirali u virtualnome okruženju. Usprkos tehničkim poteškoćama učenici iz raznih zemalja su se putem video poziva udružili i raspravljali o postavljenim temama.

              Budući da je tehnologija sve razvijenija, javljaju se i novi oblici kršenja ljudskih prava. Kao velika opasnost modernoga doba istaknuto je nasilje preko interneta, cyberbullying. Zahvaljujući ovome projektu, učenici su bili potaknuti na iskreno razmišljanje o ljudskim pravima i koliko je zapravo njihovo često kršenje.

               Kao najvažniji ciljevi Erasmus + projekta istaknuto je sljedeće: produbiti znanje učenika i učitelja o ljudskim pravima s naglaskom na obrazovanje, poboljšati komunikaciju i suradnju između učenika i učitelja, razvijati svijest o različitim kulturama, osvijestiti učenicima važnost tolerancije, nediskriminacije, poticati raznovrsnost i jednakost na svim razinama, stvoriti aktivno građanstvo koje će se boriti za poboljšanje ljudskih prava. Projekt je omogućio produbljivanje svijesti o ljudskim potencijalima te njegovanju jezičnih kompetencija gdje su učenici Škole pokazali visok stupanj poznavanja Engleskoga jezika.  

             Tjedan je protekao u zabavnoj atmosferi, a učenici su istražujući i komunicirajući s ostalima osvijestili važnost ljudskih prava te potrebu za povezivanjem i uvažavanjem različitih kultura.

                                                                 Lucija Rogek, 8. d i Toni Josić, 8. d

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju