preskoči na sadržaj

II. Osnovna škola Varaždin

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Do polugodišta...

 

<<<<

GRUPA MEDIJSKA KULTURA
 

 

IZDVOJENO

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2021.

Ukupno: 47369
Ovaj mjesec: 956
Ovaj tjedan: 35
Danas: 35
vijesti
Svečana ceremonija uručivanja ugovora - projekt Full STEAM Ahead
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 25. 7. 2022. 08:03

Ravnateljica II. osnovne škole Sanja Posavec  i zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković prisustvovali su svečanoj ceremoniji uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Sredstva su namijenjena za projekte financirane u sklopu programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje 2014.-2021. godine. Svečanost se održala 22. srpnja 2022. u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, a ugovore je uručila ministrica Nataša Traminšak.

Više informacija


[OPŠIRNIJE]Veselo na završnici Ljetnog sportskog višeboja na Dravskom kupalištu, a najbolje tek dolazi!
Darko Krznar / datum: 14. 7. 2022. 06:58

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, približila se završnica besplatnog dvotjednog 3. Ljetnog sportskog višeboja, a najbolje tek slijedi! Naime, nakon tjedan i pol sportskih aktivnosti u srijedu je na Dravskom kupalištu bilo druženje sudionika, više od 200 učenika od 3. do 7. razreda varaždinskih osnovnih škola, na kojem su dobili diplome i spomen majice, a u četvrtak i petak čeka ih iznenađenje.


[OPŠIRNIJE]Započinje digitalna transformacija II. osnovne škole Varaždin
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 13. 7. 2022. 22:16

Full STEAM Ahead!

Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika

 

                 II. osnovna škola Varaždin bila je domaćin konferenciji na kojoj se istaknula važnost projekta Full STEAM Ahead! kojim se promiče digitalna transformacija škole. Ravnateljica Škole Sanja Posavec, prof. istaknula je zadovoljstvo zbog odobrenoga projekta kojim će se uveliko produbiti digitalna pismenost učenika i učitelja te stvoriti bolji uvjeti rada opremljenijim učionicama novom tehnologijom.

                Prisutne je pozdravio gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je podržao nastojanja Škole u daljnjemu razvitku tehnološkoga napretka koji je neizostavan u suvremenomu svijetu. Pročelnica upravnoga odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić svojim prisustvom podržala je događanja na Školi. O značaju projekta govorio je njegov koordinator izv. prof. dr. sc. Markus Schatten koji je i voditelj Laboratorija za umjetnu inteligenciju na Fakultetu organizacije i informatike, a uveliko je pripomogao da Škola dobije projekt. Prodekan FOI-ja izv. prof. dr. sc. Igor Balaban također je istaknuo ogromne mogućnosti tehnološkoga napretka Škole koje su se ukazale dobivanjem projekta. CEO Branimir Simic iz NT Gruppen AS sastanku se online pridružio iz Kraljevine Norveške zajedno sa suradnicama Snježanom Šlabek i Lidijom Didi Zaric te izrazio podršku projektu koja se zasniva na obostranoj suradnji. Uz imenovane konferenciji su uz novinare prisustvovali djelatnici Škole i Fakulteta organizacije i informatike koji će surađivati na projektu.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za školsku godinu 2022./2023.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 12. 7. 2022. 13:33

Poštovani roditelji /skrbnici, 

u privitku ove obavijesti prilažemo konačni jedinstveni popis odabranih dodatnih obrazovnih materijala (DOM-ovi)  te popis udžbenika za šk. god. 2022.-2023.

Svi učenici dobivaju od MZO-a besplatne udžbenike za sve redovne i izborne predmete. Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.) sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.).


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje 8.c i 8.d razreda
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 24. 6. 2022. 10:57

Dana 18. lipnja 2022. godine 50 učenika 8. c i 8. d razreda u pratnji razrednika 8. c razreda Denisa Baisa, razrednice 8. d razreda Marijane Keresteš, ravnateljice Sanje Posavec te učiteljice kemije Ksenije Pintarić zaputilo se na maturalno putovanje na otok Korčulu s jednodnevnim izletom na otok Mljet. Polazak je bio ispred škole u 3.00 sata.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ projekt European Makerspace Network, mobilnost učenika, Radom (Poljska)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 20. 6. 2022. 14:14

Nakon višetjednoga iščekivanja učenice 8. c razreda Mila Srdelić, Sara Đud, Paula Matejak, Hana Cmrečki Horvat te učenik 8. d razreda Domagoj Šurbek, zajedno s učiteljima Denisom Baisom i Tanjom Klaneček, od 5. do 11. lipnja boravili su u poljskome gradu Radomu na mobilnosti Erasmus+ projekta  European Makerspace Network.


[OPŠIRNIJE]Izvješće s maturalnog putovanja 8.a i 8.b razreda
Darko Krznar / datum: 17. 6. 2022. 10:54

Dana 10. lipnja 2022. godine razrednica Dubravka Pavlić, razrednica Alenka Trtinjak,  profesor TZK Dejan Mašić zajedno sa učenicima iz 8.a i 8.b razreda su se zaputili na izvanučioničku nastavu (maturalno putovanje) u Drašnice (Makarska rivijera). Polazak je bio ispred škole u 6.00 sati. Prvo odredište nam je bio NP Krka gdje smo razgledali slapove Krke. Nakon razgleda uputili smo se u mjesto Drašnice gdje smo se smjestili u sobe te večerali.


[OPŠIRNIJE]Ljetni sportski višeboj
Darko Krznar / datum: 15. 6. 2022. 06:31

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavlja suradnju sa gradskim osnovnim školama i na veselje učenika i učenica od trećeg do sedmog razreda, organizira 3. Ljetni sportski višeboj.


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje 7. b i 7. d razreda
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 13. 6. 2022. 14:05

Učenici 7. b i 7. d razreda u rano kišovito jutro 8. lipnja 2022. krenuli su na dugoočekivano maturalno putovanje na otok Hvar. Velikim dijelom puta pratila ih je kiša, no kako su se približavali prvome odredištu svojega putovanja, gradu Splitu, sunce je sve više provirivalo iza oblaka. Već je bilo poprilično vruće kad su razgledali Split i njegove znamenitosti – Peristil, Dioklecijanovu palaču, kip Grgura Ninskog…Razgledavši Split, trajektom su se otisnuli do otoka Hvara, a potom autobusom do Jelse gdje su bili smješteni. 


[OPŠIRNIJE]U sklopu Programa osposobljavanja učenika za samostalno upravljanje biciklima u prometu dana 8. lipnja 2022. u našoj je školi održano polaganje „vozačkog ispita“ za bicikl
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 11. 6. 2022. 22:25

Ispitu su pristupili učenici 5. i 6. razreda. Ispit su proveli djelatnici Hrvatskog auto kluba i Postaje prometne policije Varaždin. Polaganje ispita sastojalo se od dva dijela: polaganje teorijskog dijela u informatičkoj učionici te praktičnog dijela  koji se održao na poligonu vanjskoga igrališta (za one polaznike koji su skupili dovoljno bodova za prolaz u teorijskom ispitu. 

 


[OPŠIRNIJE]„Zapadna obala Europe - Portugal“
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 9. 6. 2022. 10:58

                   Rad, želja za uspjehom, predanost, učenje i trud doveli su me do dvaju predivnih putovanja o kojima sam nekada mogao samo sanjati. Slobodno mogu reći da je ovo moja godina jer sam upravo zahvaljujući svemu navedenome u mjesec dana dvaput bio u Portugalu.

                   Prvo putovanje bilo je u sklopu Erasmus+ projekta Human Rights Education na koje smo se uputili kao predstavnici naše škole u pratnji dviju učiteljica. Let avionom do Madeire, uzbuđenje, radost ispreplitali su se u nama.


[OPŠIRNIJE]Mladi nogometaši
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 8. 6. 2022. 13:37

Učenici prvih i drugih razreda naše škole nastupili su na 17. turniru osnovnih
škola grada Varaždina u nogometu. Ekipa je osvojila treće mjesto. Ponosni na svoj uspjeh, pehar su uručili ravnateljici Sanji Posavec.

                                                                                                         Dejan Mašić

 


[OPŠIRNIJE]Theaterspiele
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 8. 6. 2022. 11:03

                I ove godine je njemačka dramska grupa Kindergrimmis nastupala na tradicionalnom festivalu njemačkih dramskih grupa poznatom pod nazivom Theaterspiele koji se održavao od 2. lipnja do 4. lipnja 2022. u HNK-u Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Upis u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 6. 6. 2022. 13:04

Poštovani roditelji/skrbnici,

Upis u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. održati će se u utorak, 14. lipnja 2022. godine. Ove godine postoji mogućnost upisa osobno dolaskom u školu ili elektroničkim putem.

Upis u školi obaviti će se u školskoj čitaonici od 9:00 do 17:00 sati. Kod ispunjavanja Upisnice sa sobom trebate imati OIB djeteta, a tom prilikom upisati  ćete u Upisnicu  i vaše želje za izbornu nastavu informatike i vjeronauka. Također molimo da se izjasnite u vezi produženog boravka u priloženom anketnom upitniku.

Upis elektroničkim putem  obaviti će se također 14. lipnja 2022 godine. U prilogu (kliknuti na opširnije) su dokumenti – Upisnica i anketni upitnik za produženi boravak.

Ako ste odlučili upis obaviti elektroničkim putem, molimo da ispunjene i potpisane dokumente skenirate i pošaljete na mail adresu: drugaos.upisi@gmail.com tijekom navedenog dana.

 


[OPŠIRNIJE]VAFI & RAFI
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 6. 6. 2022. 12:55

„VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih se nametnuo kao nezaobilazno mjesto na karti svjetskih festivala koji jednom godišnje okuplja male, ali i velike animatore, njihove voditelje, profesionalce i stručnjake s područja animiranog filma.“ (https://vafirafi.com/)


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi - Crikvenica - 16.05.2022. - 18.05.2022.
Marinela Schatten / datum: 4. 6. 2022. 13:31

Škola u prirodi provedena je na više lokacija: Karlovac (Aquatika - Slatkovodni akvarij), Crikvenica, otok Krk, Krk, Jurandvor), Zagreb (jezgra grada, Kaptol i Gradec).


[OPŠIRNIJE]'Oče naš' za hrabre
Marinela Schatten / datum: 1. 6. 2022. 20:09

Članovi Vjeronaučne skupine snimili su kratki igrani film pod nazivom 'Oče naš' za hrabre. U filmu se promišlja kako ono što riječima molimo trebamo živjeti u svakodnevnom životu. 


[OPŠIRNIJE]„Zdravokret“ II. osnovne škole Varaždin
Darko Krznar / datum: 28. 5. 2022. 07:10

Projektni dani nastavili su se i treći dan na Stadionu ŠC-a Sloboda gdje su učenici u raznim sportskim aktivnostima pokazali svoju brzinu i spretnost. Razrednici, predmetni učitelji i većina djelatnika II. osnovne škole Varaždin našli su se na jednome mjestu podržavajući sportske i zdravstvene navike.


[OPŠIRNIJE]Sedmaši i osmaši na Ivančici
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 26. 5. 2022. 21:02

Nakon završenih radionica u školi drugoga dana projektne nastave, 26. svibnja, učenici sedmih i osmih razreda, sa svojim su razrednicima i učiteljima u pratnji, pješačili na planinu Ivančicu. 


[OPŠIRNIJE]Projektni dani 2022
Darko Krznar / datum: 26. 5. 2022. 17:25

                      Istraživački duh projektnih dana nastavlja se i drugi dan. Sedmi i osmi razredi planinarili su Ivančicom, dio razredne nastave obilazio je grad Varaždin i Čakovec, a učenici petih i osmih razreda boravili su u školi gdje su uključeni u raznovrsne radionice.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz astronomije
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 26. 5. 2022. 11:13

Učenici 2.OŠ Varaždin sudjelovali su na Državnom natjecanju iz astronomije održanom od 18.-20. svibnja 2022. godine u Đurđevcu.


[OPŠIRNIJE]Peti i šesti razredi na Ivančici
Darko Krznar / datum: 26. 5. 2022. 08:40

U okviru projektnih dana u Školi nastavlja se i  projekt Zdravokret te su  učenici petih i šestih razreda u pratnji svojih razrednika i učitelja planinarili na Ivančicu.


[OPŠIRNIJE]Veselo i zdravo u projektnu nastavu
Marinela Schatten / datum: 25. 5. 2022. 14:14

Nakon poduže stanke zbog pandemije vezane uz koronavirus u našoj školi ponovno se ove godine od 25. do 27. svibnja održavaju projektna nastava. Budući da je i dalje među učenicima vidljiva tjelesna neaktivnost i prevlast nezdrave prehrane, projektna nastava i ove je godine velikim dijelom vezana za školski projekt „Zdravokret“ kojim se promiče važnost tjelesne aktivnosti i zdravoga načina života.


[OPŠIRNIJE]Državno prvenstvo osnovnih škola u odbojci
Marinela Schatten / datum: 24. 5. 2022. 16:31

Učenici naše škole boravili su od 8. svibnja do  9. svibnja 2022. godine na Završnici državnoga prvenstva Republike Hrvatske u Poreču.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ projekt Human Rights Education, mobilnost učenika, Madeira (Portugal)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 24. 5. 2022. 15:27

Učenici osmih razreda: Filia Tepšić, Irma Cikač, Fran Keretić, Franko Prikratki i Matej Vitković, s učiteljicama Ljiljanom Inkret Martinčević i Marinelom Schatten sudjelovali su  od nedjelje (15. svibnja 2022.)  do petka (20. svibnja 2022.) na mobilnosti Erasmus + projekta, Human Rights Education. Po mnogočemu jedinstveno iskustvo, nekima prvi  let  avionom, preko Atlantskoga  oceana, bliže Africi nego Europi…stigli smo do toga egzotičnog otoka.

 

 


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj 'Erik/a' Gradskog muzeja Varaždin, nagrađena učenica 2.a razreda Jelena Josić
Marinela Schatten / datum: 24. 5. 2022. 14:44

Učenici 2. a razreda, Jelena Jošić, Hana Herceg, Mila Janušić, Nela Kolarić, Emilia Fischer, Leon Lukić, Tara Leverić, Lucija Šoda, Matej Milković i Nika Anić uz mentorstvo učiteljica Martine Dugonjić i Ines Ercegović sudjelovali su u likovnom natječaju „Erik/a“ Gradskog muzeja Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Zagrebu
Marinela Schatten / datum: 24. 5. 2022. 14:09

U petak, 13. svibnja, učenici 4. a razreda su s razrednicom, Martinom Dukarić, i učiteljicom Engleskog jezika, Janjom Kopačević, realizirali terensku nastavu u Zagrebu.


[OPŠIRNIJE]Mathema 2022.
Marta Cepanec / datum: 18. 5. 2022. 12:52

Mathema je ekipno natjecanje iz Matematike za učenike osnovnih škola, srednjih škola te centara izvrsnosti. Natjecanje organizira Udruga mladih matematičara (UMKOM) iz Koprivnice. 


[OPŠIRNIJE]Održano Državno natjecanje iz Njemačkoga jezika
Darko Krznar / datum: 17. 5. 2022. 11:27

Državno natjecanje iz Njemačkoga jezika održalo se u Zadru od 4. do 6. svibnja 2022. Na državnu razinu pozvana je i učenica 8. c razreda II. osnovne škole Varaždin, Irma Babić. U Zadar je otputovala u pratnji svoje mentorice Tanje Klaneček.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica” 2022.
Darko Krznar / datum: 17. 5. 2022. 11:12

Pod pokroviteljstvom Hrvatskoga matematičkog društva 17. ožujka 2022. godine se po dvadeset i četvrti put održalo Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”.


[OPŠIRNIJE]Petaši na terenskoj nastavi u Ogulinu i Karlovcu
Marta Cepanec / datum: 17. 5. 2022. 09:29

Učenici 5. b i 5. d razreda u četvrtak 12. svibnja 2022. godine bili su na terenskoj nastavi. Prvo su se uputili u Ogulin u kojem su u pratnji lokalnoga vodiča i licenciranoga pripovjedača bili vođeni rutom bajki i razgledom grada. Zatim su posjetili Zavičajni muzej u kojem se i danas nalazi spomen soba posvećena Ivani Brlić Mažuranić. 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz Informatike
Marta Cepanec / datum: 16. 5. 2022. 08:14

Dorian Panić, učenik II. osnovne škole  Varaždin, mentorica Ljiljana Inkret-Martinčević i vanjski mentor Marin Drabić,  sudjelovali su na Državnome natjecanju iz informatike INFOKUP 2022. koje je održano u Vodicama 3.- 6. svibnja 2022.


[OPŠIRNIJE]Digitalna brošura "Odaberi svoji školu"
Darko Krznar / datum: 15. 5. 2022. 10:42

U prilogu se nalazi digitalna brošura „Odaberi svoju školu“ koja donosi pregled svih programa koje nude srednje škole Varaždinske županije za upis učenika u šk.g. 2022./23.


[OPŠIRNIJE]Državna smotra LiDraNo 2022.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 14. 5. 2022. 08:59

Državna smotra LiDraNo 2022. održana je u Vodicama od 25. do 27. travnja 2022. godine.

Na smotri su se predstavili učenici  u literarnom, novinarskom i dramsko-scenskom stvaralaštvu. Varaždinsku županiju i našu školu već drugu godinu na državnoj razini predstavljala je učenica Katarina Ivančević iz 8. C razreda. 


[OPŠIRNIJE]Franko Prikratki osvojio 2., a Sven Patafta 3. mjesto na 64. državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske
Marinela Schatten / datum: 12. 5. 2022. 13:45

Učenici II. OŠ Varaždin Franko Prikratki (8.c razred) i Sven Patafta (6.d razred) postigli su izvanredne rezultate na ovogodišnjem državnom natjecanju mladih tehničara. Franko Prikratki osvojio je 2. mjesto u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve, a Sven Patafta osvojio je 3. mjesto u kategoriji Graditeljstvo.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava trećih razreda „Putujemo Varaždinskom županijom“
Marinela Schatten / datum: 12. 5. 2022. 11:31
Cijeli tjedan veselo smo iščekivali taj dan, taj četvrtak da napokon svi zajedno krenemo na putovanje i da učionicu preselimo na otvoreno. Iako smo strepili od vremena jer je prema prognozi trebala  padati kiša, dočekalo nas je prekasno toplo i sunčano jutro. 
 

[OPŠIRNIJE]NP Brijuni i amfiteatar u Puli
Marinela Schatten / datum: 12. 5. 2022. 10:55

Učenici 6. b i 6. d razreda nakon dvogodišnje stanke ponovno putuju te su razgledali zanimljivosti NP Brijuni i amfiteatra u Puli. Boravak na terenu obilježen je zadovoljstvom zbog ponovnoga druženja izvan škole u opuštenijoj atmosferi. Razgled nacionalnoga parka zadivio je posjetitelje brojnim sadržajima. Na terenu zelenjeli su se nepregledni brijunski pašnjaci okruženi morskim plavetnilom, a rijetke životinje osobito su plijenile učeničku pažnju. 


[OPŠIRNIJE]Petaši na terenskoj nastavi
Marinela Schatten / datum: 12. 5. 2022. 10:50

Učenici 5. a i 5. c razreda u petak, 6. svibnja 2022. godine, bili su na terenskoj nastavi. Prvo su se uputili u Karlovac, grad na četiri rijeke, u slatkovodni akvarij Aquatika. Tamo su vidjeli raznolike vrste slatkovodnih riba (npr. velika pliska, potočna mrena, karas, crvenperka, deverike…) te saznali zanimljive činjenice o njima i njihovim staništima. 


[OPŠIRNIJE]Učimo o „Građanskome odgoju i obrazovanju“
Marta Cepanec / datum: 11. 5. 2022. 13:02

Od ove školske godine u našoj se školi održava izvannastavna aktivnost „Građanski odgoj i obrazovanje“.

Ova aktivnost omogućava našim učenicima da postanu odgovorni i aktivni članovi društva i da brinu o sebi, ali i o svima i svemu što ih okružuje.


[OPŠIRNIJE]3. humanitarna utrka grada anđela – poziv na sudjelovanje
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 9. 5. 2022. 15:44

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suradnji sa Sportskim klubom SRD315 Sjeverozapad i Funkcionalnim centrom Active Vita, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, organizira humanitarnu atletsku utrku – 3. humanitarna utrka grada anđela.

Više informacija - opširnije.


[OPŠIRNIJE]Rang lista vrednovanja kandidata premo broju bodova za radno mjesto spremač/ica
Darko Krznar / datum: 9. 5. 2022. 14:47

Nakon održane pismene provjere i vrednovanja, na razgovor se pozivaju kandidati prema rasporedu u dokumentu u prilogu.


[OPŠIRNIJE]Tulum s(l)ova u vrtiću
Marta Cepanec / datum: 5. 5. 2022. 11:07

Učenici naše škole već godinama sudjeluju u projektu Tulum s(l)ova čiji je cilj poticanje čitanja te razvijanje vještine čitanja i komunikacije, tolerancije, samostalnoga djelovanja te zauzimanja za sebe i druge.


[OPŠIRNIJE]Planinarski izlet na Strahinjčicu
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 3. 5. 2022. 08:24

Dolazak proljeća i obilježavanje  Dana planeta Zemlje izmamilo nas je ovaj put na planinarski izlet na Strahinjčicu.  Učenici planinarske grupe II. osnove škole Varaždin u organizaciji Planinarskoga kluba Ivanec ove  su subote, 30. travnja 2022., prošli za učenike zahtjevnu stazu na vrh Sušec. 


[OPŠIRNIJE]Učenici koji predstavljaju Školu na državnoj razini natjecanja
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 1. 5. 2022. 22:02

              Brojni učenici su se ove godine uključili u natjecanja već od školske razine što govori o velikoj motiviranosti njih i učitelja mentora. Ostvareni rezultati su zadovoljavajući, a najuspješniji pozvani su na državnu razinu natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o procjeni i vrednovanju kandidata za radno mjesto spremač/ica
Darko Krznar / datum: 29. 4. 2022. 21:22

Procjena i vrednovanje kandidata provest će se pismenom provjerom u petak 6.svibnja 2022. u 13.30 sati u prostorijama II.osnovne škole Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan planeta Zemlje
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 26. 4. 2022. 21:26

Učenici 7. d razreda u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine obilježili su Dan planeta Zemlje.

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja s ciljem jačanja svijesti o važnosti očuvanja prirodnoga okoliša. Budući da su u petak, 22. travnja učenici bili na proljetnim praznicima, Dan planeta Zemlje obilježili su nakon povratka na nastavu.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Dravskoj park šumi
Marinela Schatten / datum: 22. 4. 2022. 09:53

U srijedu, 13.4.2022. g. učenici 2.b i 2. d razreda sa svojim su razrednim učiteljicama u sklopu terenske nastave prošetali varaždinskim ulicama i trgovima do Dravske park šume. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima / skrbnicima!
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 8. 4. 2022. 17:21

 Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19, a koje su dostupne na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Preporuke-za-sve-odgojno-obrazovne-ustanove-od-pred%C5%A1kolskog-uzrasta-do-visokog-obrazovanja-uklju%C4%8Duju%C4%87i-u%C4%8Deni%C4%8Dke-i-studentske-domove.pdf


[OPŠIRNIJE]Županijsko finale osnovnih škola za dječake u odbojci
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 7. 4. 2022. 17:16

Učenici naše škole nastupili su 5. travnja 2022. godine u Sračincu na Županijskome finalu osnovnih škola u odbojci. Pobjedama nad OŠ Jalžabet, OŠ Sračinec i OŠ Martijanec ekipa naše škole plasirala se na Završnicu državnoga prvenstva Republike Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]Šestaši u svijetu bajki
Marta Cepanec / datum: 5. 4. 2022. 10:23

Učenici 6. a i 6. c razreda posjetili su rodno mjesto Ivane – Brlić Mažuranić 1. travnja 2022. U Ogulinu posjetili su Ivaninu kuću bajki kojom ih je vodila Ivana te pričala o svojem životu i stvaranju. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vrednovanju kandidata za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu tajnik/ice
Darko Krznar / datum: 1. 4. 2022. 18:34

Procjena i vrednovanje kandidata provest će se razgovorom, koji će se obaviti u četvrtak, 07. travnja 2022. s početkom u 09:00 sati, u prostorijama II. osnovne škole Varaždin, Augusta Cesarca 10, Varaždin.


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA SURADNJA LIONS KLUBA VARAŽDIN I II. OSNOVNE ŠKOLE VARAŽDIN
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 1. 4. 2022. 13:04

U II. osnovnu školu Varaždin u protekla dva tjedna pristiglo je 20 učenika iz Ukrajine. Uključeni su u redovnu nastavu od prvog do osmog razreda. Učenici i djelatnici II. osnovne škole srdačno su ih dočekali i pružili pomoć u snalaženju i učenju.

U školi je pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja potrebnih stvari za učenike pristigle iz Ukrajine -  školski pribor, hrana, higijenske potrepštine, odjeća.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA SMOTRA LIDRANO 2O22.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 29. 3. 2022. 22:47

Županijska smotra LiDraNo 2022. Varaždinske županije održana je 14. i 15. ožujka 2022. godine. Škola domaćin smotre bila je Osnovna škola Petrijanec koja je 14. ožujka 2022. ugostila sudionike u literarnom, novinarskom i radijskom izrazu. Po završetku rada Povjerenstava za navedene izraze održani su okrugli stolovi za sve sudionike i mentore. Na smotru je pristiglo 36 literarnih radova, 28 novinarskih radova, 9 radijskih emisija i 4 školska lista.


[OPŠIRNIJE]Državno prvenstvo osnovnih škola u rukometu
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 28. 3. 2022. 21:25

Učenici naše škole boravili su od 25. 3. do  27. 3. 2022. godine na Završnici državnoga prvenstva Republike Hrvatske u Poreču. Učenici naše škole boravili su od 25. 3. do  27. 3. 2022. godine na Završnici državnoga prvenstva Republike Hrvatske u Poreču. 


[OPŠIRNIJE]Ukrajinska djeca u školi
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 28. 3. 2022. 21:20

               II. osnovna škola Varaždin prošli tjedan prihvatila je 21 učenika iz Ukrajine i rasporedila ih od prvoga do osmoga razreda. Učenici škole i učitelji iskazali su svoje razumijevanje i podršku te zajedno s novopridošlicama traže najbolje načine za nastavak učenja i školovanja.


[OPŠIRNIJE]Dan palindroma
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 23. 3. 2022. 21:12

Učenici petih razreda obilježili su Dan palindroma. Budući da je Dan palindroma bio za vrijeme praznika (22.02.2022.), aktivnosti smo proveli nakon povratka, na nastavi matematike. 


[OPŠIRNIJE]Gradski muzej Varaždin - izložba i radionica "Šošteraj"
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 3. 2022. 16:32

U ponedjeljak, 21. ožujka učenici 2.a razreda sa svojom su učiteljicom Martinom Dugonjić posjetili Gradski muzej Varaždin i pogledali izložbu "Šošteraj". 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan Down sindroma
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 3. 2022. 16:29

Dana 21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape, jer ih osobe s Down sindromom ne mogu same upariti.


[OPŠIRNIJE]Nacionalno praćenje učinaka pandemije bolesti covid-19 na sustav odgoja i obrazovanje u Republici Hrvatskoj
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 16. 3. 2022. 10:53

Ministarstvo znanosti  i obrazovanja provelo je projekt od ožujka 2021. do prosinca 2021. godine. Cilj projekta je praćenje posljedica pandemije i potresa na odgojno-obrazovni proces te na dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika.

              Istraživanju se priključila 161 osnovna i srednja škola, 10 od njih bile su pogođene potresom, a II. osnovna škola Varaždin je jedina škola koja je sudjelovala iz Varaždinske županije.


[OPŠIRNIJE]Dan broja Pi (π)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 15. 3. 2022. 10:33

                 Učenici osmih razreda obilježili su Dan broja Pi (π) na dodatnoj nastavi matematike. Broj Pi označava se grčkim slovom (π) i on predstavlja omjer opsega i promjera kružnice. Njegova vrijednost zaokružena na dvije decimale iznosi 3.14. Datum 14. 3. nosi simboliku broja, stoga se odredio kao Dan broja Pi.


[OPŠIRNIJE]Matovilka u varaždinskome HNK-u
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 13. 3. 2022. 21:32

                 Kerekesh teatar i Gradsko kazalište Žar ptica iz Zagreba organizirali su predstavu za osnovne škole u Varaždinu 10. ožujka 2022. Učenici petih i šestih razreda naše škole i iz ostalih osnovnih varaždinskih škola gledali su predstavu Matovilka.


[OPŠIRNIJE]Planinarski izlet na Sljeme i Medvedgrad
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 8. 3. 2022. 11:58

Prekrasnu i snježnu zimsku subotu planinarska  skupina  II. osnovne škole Varaždin, u suradnji s PK Ivanec, iskoristila je za izlet na Medvednicu. Mjesto polaska autobusa bilo je u Varaždinu, a početak planinarenja kod 500 Horvatovih stuba. Spuštanjem stubama kroz tipični krški teren, planinari su vidjeli pećine i ponore, dijelom prošli kroz špilju Medvednicu i spustili se do prekrasno uređenoga izletišta Srnec. 


[OPŠIRNIJE]Odabir ponude za maturalno putovanje 8.C i 8.D
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 7. 3. 2022. 21:45

Predmet: maturalno putovanje 8.c i 8.d

Broj poziva 4/2022.

Zajednički roditeljski sastanak za odabir ponuda maturalnog putovanja 8.c i 8.d razreda (Split- Korčula - NP Mljet - Ston) održan je 2.ožujka 2022.

 


[OPŠIRNIJE]Mali zadrugari
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 7. 3. 2022. 15:13

I ove godine članovi zadruge „zaDRUGA“, učenici 1.i 2. razreda izradili su čestitke povodom Dana žena u suradnji s Gradskom tržnicom Varaždin. U subotu, 5.3.2022. su te čestitke  prodavači na tržnici poklanjali našim sugrađankama.

                                                                                        Natalija Lončar


[OPŠIRNIJE]Odabir ponude za maturalno putovanje 7. A i 7. C
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 3. 3. 2022. 20:57

Predmet: maturalno putovanje 7. A i 7. C

Broj poziva 1/2022.

Zajednički roditeljski sastanak za odabir ponuda maturalnog putovanja 7. A i 7. C razreda (Korčula – Dubrovnik – NP Mljet – NP Krka) je održan 2.ožujka 2022.


[OPŠIRNIJE]Učenici koji će predstavljati Školu na županijskoj razini natjecanja
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 3. 3. 2022. 20:52

                U proteklima tjednima većinom su završila školska natjecanja i učenici su se u velikome broju iz svih predmeta uspjeli plasirati na županijsku razinu natjecanja. Čestitke svima učenicima i mentorima na sudjelovanju, marljivome radu tijekom godine i postignutima rezultatima.


[OPŠIRNIJE]Maškare u školi
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 2. 3. 2022. 22:23

                Dan Fašnika obilježen je žarkim bojama, veselim maskama i živahnim učenicima. Ispod svih tih šarenih masaka krio se osmijeh od uha do uha. Učenici i učitelji razredne nastave uživjeli su se u duh Fašnika u raznim i kreativnim kostimima. Tako su se u školi pojavili popularni kostimi najdražega čarobnjaka iz Hogwartsa, kauboji s divljega zapada, spretne ninje, veličanstvene princeze, vragolasti demoni, nebeski anđeli, moćni superheroji…


[OPŠIRNIJE]MEĐUGRADSKA SMOTRA LIDRANO 2022.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 2. 2022. 23:31

Gradska smotra LiDraNo 2022. održana je u virtualnom okruženju 14. veljače 2022. godine. Domaćin smotre bila je Katolička osnovna škola Svete Uršule. Pristiglim radovima predstavili su se učenici u literarnom, novinarskom, dramsko-scenskom i radijskom stvaralaštvu.

 


[OPŠIRNIJE]Odluka Povjerenstva za provedbu javnog poziva 1/2022. (višednevna terenska nastava)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 2. 2022. 23:29

Predmet: maturalno putovanje 7. A i 7. C

Broj poziva 1/2022.

Pristigle ponude odgovarale su podacima javnog poziva maturalnog putovanja 7. A i 7. C razreda (Korčula – Dubrovnik – NP Mljet – NP Krka).

Sastanak Povjerenstva održao se 18. veljače 2022. godine u 14:30 sati.


[OPŠIRNIJE]Odluka Povjerenstva za provedbu javnoga poziva br. 2/2022 (školska ekskurzija 7. b i 7. d razred)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 2. 2022. 23:26

Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva br. 2/2022 i izbor najpovoljnije ponude na svojoj je sjednici 21. veljače 2022. u 15:00 h za provedbu školske ekskurzije učenika 7. b i 7. d razreda II. OŠ Varaždin donijelo sljedeću odluku:


[OPŠIRNIJE]Odluka Povjerenstva za provedbu javnoga poziva br. 3/2022 (školska ekskurzija 8. a i 8. b razred)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 2. 2022. 10:09

Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva br. 3/2022 i izbor najpovoljnije ponude na svojoj je sjednici 21. veljače 2022. u 16:10 h za provedbu školske ekskurzije učenika 8. a i 8. b razreda II. OŠ Varaždin donijelo sljedeću odluku:


[OPŠIRNIJE]Odluka povjerenstva za provedbu javnog poziva 4/2022 (višednevna terenska nastava 8.c i 8.d)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 2. 2022. 08:53

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva 4/2022 i izbor najpovoljnije ponude za provedbu višednevne terenske nastave za učenike 8.c i 8.d razreda II. OŠ Varaždin na sjednici 21.2.2022. u 16:30 h donijelo je sljedeću odluku:


[OPŠIRNIJE]„Ah, ta lektira“
Marta Cepanec / datum: 20. 2. 2022. 18:15

Učenici razredne nastave u četvrtak, 17. veljače, i petak, 18. veljače 2022., uživali su u lutkarsko-glumačkoj predstavi „Ah, ta lektira“, Lutkarskoga kazališta Lutonjica Toporko iz Samobora.


[OPŠIRNIJE]Županijsko finale osnovnih škola za dječake u rukometu
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 18. 2. 2022. 20:18

Učenici II. osnovne škole Varaždin nastupili su 16. veljače 2022. godine u Areni Varaždin na Županijskom finalu osnovnih škola u rukometu. Pobjedama nad OŠ Ivanec, OŠ Novi Marof i OŠ Tužno, rukometaši naše škole plasirali su se na Završnicu državnoga prvenstva Republike Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]Učenici pozvani na županijsko natjecanje
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 17. 2. 2022. 21:53

                  U tijeku su školska natjecanja te su u nekim predmetima poznati rezultati tko se je uspio plasirati na županijsku razinu.

Popis učenika po predmetima koji su pozvani na županijsku razinu natjecanja:


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan sigurnijeg interneta
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 15. 2. 2022. 16:45

Povodom 8. veljače, Dana sigurnijeg interneta, na nastavi informatike u II. OŠ Varaždin, učenici su sudjelovali u izradi stripova, plakata, igranju Kahoot kviza koji je  dio eTwininng projekta Safer Internet Day. Pomoću Word Art izrađivali su oblake riječi o  sigurnosti interneta  a  najviše dojmova su imale debate.

 


[OPŠIRNIJE]6. bijenale slikarstva u Gradskom muzeju Varaždin
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 14. 2. 2022. 18:26

U petak, 11.2.2022. su učenici 2.c i 2.d razreda u pratnji svojih učiteljica posjetili 6. bijenale slikarstva u palači Sermage.


[OPŠIRNIJE]Tjedan Erasmus + projekta, Human Rights Education
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 11. 2. 2022. 21:05

               Učenici sedmih i osmih razreda, zajedno s učiteljima Ljiljanom Inkret Martinčević, Martinom Dugonjić, Denisom Baisom i Marinelom Schatten sudjelovali su od ponedjeljka do petka u Erasmus + projektu. Organizatori mobilnosti bili su Španjolska i koordinator Slovačka, a uključili su se učenici iz Španjolske, Portugala, Slovačke, Rumunjske, Turske i Hrvatske koju su predstavljali učenici II. osnovne škole Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Samotestiranje učenika
Darko Krznar / datum: 11. 2. 2022. 16:42

Poštovani roditelji / skrbnici!

Prema uputama MZO od ponedjeljka 14.2.2022. počinje mjera samotestiranja učenika. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.


[OPŠIRNIJE]Video o samotestiranju
Darko Krznar / datum: 11. 2. 2022. 15:32

Na poveznici u nastavku možete pogledati video o samotestiranju učenika koji je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo povodom primjene modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika


[OPŠIRNIJE]Dan nestrukturirane dječje igre u školi (Globall School Play Day, 2022.)
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 7. 2. 2022. 08:51

Već četvrtu godinu zaredom su se gotovo svi učenici mlađih razreda naše škole pridružili internacionalnom pokretu koji se na globalnoj razini održava od 2017. godine. Ove je godine Global School Play Day obilježen 2. veljače. Inicijatori obilježavanja tog dana su učitelji kojima je osnovni cilj naglasiti važnost nestrukturiranog vremena za igru u školi.  Na globalnoj razini igralo se preko milijun učenika iz osamdesetak zemalja svijeta.


[OPŠIRNIJE]Školska natjecanja u tijeku
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 5. 2. 2022. 09:00

Učenici su se u velikom broju uključili u brojna školska natjecanja tijekom protekla dva tjedna te sada očekuju rezultate za županijsku razinu. Natjecanja su započela Geografijom, Engleskim jezikom, Tehničkom kulturom, Kemijom, Informatikom i LiDraNom gdje su  učenici sudjelovali svojim literarnim, novinarskim i dramskim izrazom


[OPŠIRNIJE]Školski dio pregleda za upis djece u 1.razred
Darko Krznar / datum: 4. 2. 2022. 09:15

Školski dio pregleda za upis djece u 1.razred u školskoj godini 2022./2023. obavit će se u II.osnovnoj školi Varaždin u vremenu od 15.00 do 17.30 sati i to:

  • srijeda, 2.3.2022.
  • četvrtak, 3.3.2022.
  • petak, 4.3.2022.

[OPŠIRNIJE]Odluke o poništenju javnih poziva
Darko Krznar / datum: 3. 2. 2022. 11:54

U prilogu su odluke o poništenju javnih poziva za maturalna putovanja učenika sedmih i osmih razreda koji su objavljeni 28.1.2022. godine.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo 27. siječnja - Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 27. 1. 2022. 19:03

Učenice Dora Patafta i Maya Diana Pardiwala iz 7. d razreda sa svojom su razrednicom Jasminom Varga i uz pomoć učiteljice Tanje Klaneček uredile pano na školskome hodniku povodom Međunarodnoga dana sjećanja na žrtve holokausta, kao podsjetnik i upozorenje da se slični događaji nikad više ne ponove.


[OPŠIRNIJE]Lovro Horvat, sportski uzor Škole
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 17. 1. 2022. 14:17

                    Lovro Horvat pohađa 8. c razred i ovogodišnji je sportski uzor II. osnovne škole Varaždin. Rukometom se bavi od četvrte godine, a već osam godina u GRK Varaždin 1930 svakodnevno trenira. Najčešće igra na poziciji desnoga krila, a po potrebi igra i kao lijevo krilo te desni vanjski. Ističe da se raduje svakom treningu, iako svakodnevni treninzi su zahtjevni i naporni.


[OPŠIRNIJE]Gradski muzej Varaždin
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 16. 1. 2022. 14:26

U petak, 14. siječnja učenici 2. d razreda sa svojom su učiteljicom Sanjom Šobak posjetili Gradski muzej Varaždin i razgledali izložbu “Šošteraj”. Učenicima je priču o cipelama na vrlo zanimljiv način ispričala muzejska pedagoginja Jelena Petković. Nakon izložbe, prepuni dojmova, učenici su iskoristili predivan zimski dan i prošetali gradskim ulicama i trgovima. Tako su usput ponovili nastavne sadržaje iz Hrvatskog jezika i Prirode i društva.

                                                                                    

 


[OPŠIRNIJE]Opera Nikola Šubić Zrinjski
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 14. 1. 2022. 13:00

Učenici osmih razreda zajedno sa svojim učiteljima su 11. siječnja 2022. godine u HNK-a u Zagrebu gledali operu Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca.


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 30. 12. 2021. 09:16


[OPŠIRNIJE]Zahvalnica
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 29. 12. 2021. 11:07

            


[OPŠIRNIJE]Učenici 4.a na božićnoj radionici
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 27. 12. 2021. 20:02

Učenici 4.a razreda u utorak, 14. prosinca, sudjelovali su u božićnoj radionici održanoj u varaždinskom Starom gradu. Na početku radionice upoznali su se s likovnom tehnikom decoupage, pomoću koje su zatim izrađivali razne ukrase. Po završetku, učenici su odabrali jedan od borova izloženih u atriju Staroga grada, te su ga ukrasili svojim uradcima.


[OPŠIRNIJE]Gradska liga osnovnih škola u odbojci
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 12. 2021. 14:16

         Nakon rukometa i košarke učenici naše škole ostvarili su plasman na županijsko natjecanje i u odbojci. Prvenstvo se odigravalo 16. i 21. prosinca 2021. godine u dvorani II. osnovne škole.       


[OPŠIRNIJE]Čestitke za hrabre
Marta Cepanec / datum: 22. 12. 2021. 12:56

Predblagdansko doba obilježava duh zajedništva, humanosti i međusobnoga pomaganja. Govoreći o tome na satu izvannastavne aktivnosti Građanskoga odgoja i obrazovanja, učenici su osvijestili važnost pomaganja onima kojima je to najpotrebnije – siromašnima, usamljenima, napuštenima.


[OPŠIRNIJE]6.Grupa, Prijatelji
Darko Krznar / datum: 22. 12. 2021. 09:55

Kako se bliže blagdani, u našem radu prevladavaju motivi zime, snijega, ukrasa i Božića. Snježne kugle i snjegovići podsjećaju nas na prvi ovogodišnji snijeg koji je razveselio i razigrao dječja srca.


[OPŠIRNIJE]„Zimski sportski višeboj“
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 21. 12. 2021. 15:10

U Sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju provodit će se od 27. prosinca 2021. do 5. siječnja 2022. godine, u terminima od 9 do 12 sati.

Više informacija u prilogu!!

 


[OPŠIRNIJE]Izniman uspjeh učenika II. osnovne škole na natjecanju Dabar 2021
Marinela Schatten / datum: 16. 12. 2021. 11:21
Natjecanje Dabar 2021

Učenici iz naše škole postigli su izniman uspjeh i time se plasirali među 10% najboljih u svojim kategorijama na međunarodnom natjecanju Dabar 2021 iz Informatike i računalnog razmišljanja. Tom prigodom učenicima su u školi uručene zlatne diplome koje su osvojili ulaskom u 10% najboljih te prigodna nagrada koju je osigurala ravnateljica II. osnovne škole Sanja Posavec za postignut rezultat.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija u školi
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 15. 12. 2021. 21:48

Naša škola uključila se u još jednu humanitarnu akciju. Učenici i učitelji prikupljali su prehrambene namirnice i higijenske potrepštine kako bi pomogli Karitasovoj pučkoj kuhinji i ljudima koji su socijalno ugroženi te nemaju dovoljno za život.


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 9. 12. 2021. 13:08

Hrvatsko matematičko društvo, učitelj i učiteljice matematike organizirali su Večeri matematike koje su se održavale od 29. studenoga do 3. prosinca 2021. u II. osnovnoj školi  Varaždin. Ove godine Večeri matematike održane su na drugačiji i zanimljiviji način. Učenici od 5. do 8. razreda učestvovali su u raznim matematičkim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]ZaDrugari u božićnoj akciji
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 9. 12. 2021. 11:28

  I ove školske godine zaDrugari su bili vrijedni te uz podršku svojih učiteljica izradili su zanimljive predmete koji uljepšavaju hodnike škole. Tako učiteljica Sanja Šobak vodi radionicu "Ruke rade čuda", učiteljica Natalija Lončar "Suvenirnicu" te učiteljica Željka Mihalj radnu skupinu "Od staroga novo".


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola daruje
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 8. 12. 2021. 14:22

Sveti Nikola je i ove godine razveselio sve učenike prigodnima darovima te se šarenilo poklona vidjelo u učionicama od prvoga do osmoga razreda. Osobito veselje osjetilo se među prvašićima  koji su prvi puta u školi dobili poklon. Škola rado njeguje običaj darivanja učenika prigodom tradicionalnih blagdana.

Novinarska skupina


[OPŠIRNIJE]Adventski kalendar
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 6. 12. 2021. 21:43

Društvo „Naša djeca“ Varaždin ove godine obilježava 70. obljetnicu djelovanja. Učenici varaždinskih osnovnih škola su pozvani da se uključite u slavlje i obilježavanje rođendana zajedno s Društvom „Naša djeca“  i Turističkom zajednicom Varaždinske županije.


[OPŠIRNIJE]Posjet gradskoj vijećnici, učenici 4.b
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 6. 12. 2021. 09:15

Kako bi se kod učenika učvrstila svijest o sebi kao demokratskim građanima temeljem poznavanja svojih prava i odgovornosti u razredu, školi i lokalnoj zajednici u skladu s utvrđenim pravilima, propisima i zakonima koji jednako važe za sve, učenici 4.b razrednog odjela posjetili su gradsku vijećnicu.


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo u košarci
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 3. 12. 2021. 13:34

Za prvenstvo Gradske lige osnovnih škola u košarci za dječake prijavile su se sljedeće škole: I., II., III., IV., V., VI. i VII. OŠ.

Učenici naše škole 22. studenoga 2021. godine u grupnom su natjecanju u dvorani II. OŠ pobijedili vršnjake VI. OŠ.
 


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo u šahu
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 30. 11. 2021. 14:46

Ekipno prvenstvo osnovnih škola Varaždinske županije u šahu održano je 29. studenoga 2021. godine u Areni Varaždin. U kategoriji dječaka nastupilo je sedam ekipa. Našu školu predstavljali su: Mihael Pavlic, Jakov Bogdanović, Fran Miko, Luka Zavrtnik i Borna Janušić. Učenici su u konačnom poretku zauzeli vrlo dobro četvrto mjesto.

Čestitke svima na ostvarenom rezultatu.
                   Mentor: Dejan Mašić

                                                                                          Novinarska skupina


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u gimnastici
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 26. 11. 2021. 13:47

Županijsko natjecanje u gimnastici za djevojčice i dječake osnovnih škola održano je 25. studenoga 2021.godine u OŠ Sračinec. U kategoriji djevojčica nastupile su četiri ekipe: OŠ Sračinec, VI. OŠ, OŠ Vinica i II. OŠ koju su predstavljale  Gita Sabljak, Una Zajec, Eva Hanžek, Darija Pintarić i Lucia Skupnjak.


[OPŠIRNIJE]Katarina Ivančević u Dječjem gradskom vijeću
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 25. 11. 2021. 13:43

Učenica 8. c razreda Katarina Ivančević članica je Dječjega foruma II. osnovne škole Varaždin koji vodi učiteljica Martina Dugonjić. Zahvaljujući aktivnostima, izabrana je za predstavnicu u Dječjem gradskom vijeću. Konstituirajuća sjednica Vijeća održala se ovaj tjedan u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina na kojoj je Katarina postala novoizabranom zamjenicom predsjedniku Lovri Ledenku, učeniku I. osnovne škole Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Beata na šahovskom putovanju
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 17. 11. 2021. 13:00

Beata Dmitrović, učenica 6. c razreda šahom se uspješno bavi već dvije godine. Prva iskustva stekla je igrajući s roditeljima, a majka ju je potaknula da nastavi igrati šah, makar je zahtjevan sport. Svoje šahovsko umijeće nastavila je u II. osnovnoj školi Varaždin pod mentorstvom učitelja Dejana Mašića, a sada je članica Šahovskoga društva Varaždin gdje razvija strategiju igre.


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima za učitelj/ica razredne nastave na neodređeno
Darko Krznar / datum: 12. 11. 2021. 23:19

Procjena i vrednovanje kandidata koji su podnijeli pravodobnu i potpunu prijavu te ispunjavajuformalne uvjete iz natječaja provest će se pisanom provjerom u ponedjeljak 22.11.2021. u 13:00 sati u prostorijama II. osnovne škole Varaždin, Augusta Cesarca 10, Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima za učitelj/ica razredne nastave na određeno
Darko Krznar / datum: 12. 11. 2021. 23:15

Procjena i vrednovanje kandidata koji su podnijeli pravodobnu i potpunu prijavu te ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja provest će se pisanom provjerom u srijedu 24.11.2021. u 13:00 sati u prostorijama II. osnovne škole Varaždin, Augusta Cesarca 10, Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Susret 4. C s književnikom Mladenom Kopjarom
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 12. 11. 2021. 10:52

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Godine čitanja učenici 4. C razreda naše škole su 11. studenoga, na poziv knjižničarki Dječjeg odjela Gradske knjižnice Varaždin, sudjelovali na susretu s književnikom Mladenom Kopjarom.


[OPŠIRNIJE]Plivači osvojili drugo mjesto
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 12. 11. 2021. 08:57

Županijsko natjecanje u plivanju održalo se 12. studenoga 2021. godine na gradskim bazenima Varaždin. U konkurenciji četiriju osnovnih škola ekipa naše škole osvojila je drugo mjesto. Našu školu predstavljali su: Roko Kolarić, Jakob Kranjčić, Goran Hosni, Janko Cerjan i Dorian Skupnjak.

Čestitamo plivačima i mentoru na uspjehu.

Mentor: Dejan Mašić.

                                                                                   Novinarska skupina                                          

 


[OPŠIRNIJE]Rukometaši prvi u natjecanju Gradske lige osnovnih škola
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 12. 11. 2021. 08:52

                   Za prvenstvo Gradske lige osnovnih škola grada Varaždina u rukometu za dječake prijavile su se sljedeće škole: I., II., III., IV., V., VI. i VII. osnovna škola Varaždin.

Učenici naše škole 28. listopada 2021. godine u grupnom su natjecanju u dvorani VI. OŠ pobijedili vršnjake V. OŠ rezultatom 17:9 i rukometaše VI. OŠ 17:3.


[OPŠIRNIJE]Dan u Hrvatskom zagorju
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 10. 11. 2021. 09:04

Učenici 5. a i 5. c razreda 5. studenoga 2021. godine bili su na terenskoj nastavi u Krapini i Oroslavlju. Najprije su posjetili Muzej krapinskih neandertalaca gdje su se, pod stručnim vodstvom i uz brojne vizualne i auditivne sadržaje, upoznali sa svijetom neandertalaca, ali i s vremenom samoga početka svijeta, pri čemu su naučili mnogo novih činjenica o postanku svijeta i razvoju života.  


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima/skrbnicima
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 5. 11. 2021. 14:21

Od ponedjeljka, 8. studenog 2021. g. , nastava u II. osnovnoj školi biti će organizirana prema modelu A     (redovna nastava u školi prema važećem rasporedu).

 

                                                                                              Ravnateljica:

                                                                                          Sanja Posavec, prof.


[OPŠIRNIJE]Tulum u školskoj knjižnici
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 3. 11. 2021. 22:10

Ovoga je petka, 29. listopada 2021., u školskoj knjižnici održan još jedan u nizu noćni čitateljski susret u sklopu projekta poticanja čitanja iz užitka Tulum s(l)ova. Da je čitanje važno i da može biti zabavno, pokazalo je desetero učenika iz 7. d razreda koji su, pod vodstvom knjižničara Josipa Rihtarića i učiteljice hrvatskoga jezika Jasmine Varga, sudjelovali na ovogodišnjemu susretu.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Krapina i Oroslavje
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 2. 11. 2021. 08:34

Učenici 5. B i 5. D razreda, razrednici Dejan Mašić i Helena Lacko te učiteljica njemačkog jezika Tanja Klaneček, 27. listopada, uputili su se na terensku nastavu u Krapinu i Oroslavje. 


[OPŠIRNIJE]Na varaždinskome placu, 30. listopada 2021. održan je 9. Festival tikvi
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 30. 10. 2021. 08:46

Učenici 3.d. i 4.a razreda, zajedno sa svojim učiteljicama Enom Keretić i Tihanom Težak Plevnjak sudjelovali su u natječaju za izbor najljepše tikve. Cilj manifestacije bio je predstaviti ovu nutritivno vrijednu namirnicu kojom se naš kraj ponosi.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u rješavanju sudoku zadataka
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 30. 10. 2021. 07:57

 Prvo školsko natjecanje u rješavanju sudoku zadataka održano je u ponedjeljak, 25. listopada. Organizator natjecanja je Hrvatska Mensa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. U natjecanju je sudjelovalo šestero učenika naše škole: Jan Jarević, Martin Kranjčić i Luka Lajnvaš iz 2. d te Ana Barta, Lorena Drempetić i Tomislav Runjić iz 4. a razreda. Mentorice učenicima bile su njihove učiteljice, Sanja Šobak i Tihana Težak Plevnjak.


[OPŠIRNIJE]Učenici 4.a na radionici Erikologija
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 30. 10. 2021. 07:47

U srijedu, 27. listopada, učenici 4.a razreda sa svojom su učiteljicom Tihanom Težak Plevnjak posjetili palaču Herzer gdje su razgledali izložbu Erik/a - vunasti nosorog pod vodstvom muzejske pedagoginje Jelene Petković


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vrednovanju kandidata za radno mjesto učitelj/ica njemačkog jezika
Darko Krznar / datum: 28. 10. 2021. 19:45

Procjena i vrednovanje kandidata/kinja provest će se razgovorom, a radi utvrđivanja njihova znanja, sposobnosti i vještina te rezultata u dosadašnjem radu.

Razgovor će se obaviti u srijedu 3. studenoga 2021. u 11:00 sati u prostorijama II. osnovne škole Varaždin, Augusta Cesarca 10, 42000 Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vrednovanju kandidata za radno mjesto učitelj/ica povijesti i geografijejezika
Darko Krznar / datum: 28. 10. 2021. 19:43

Procjena i vrednovanje kandidata provest će se razgovorom, a radi utvrđivanja znanja, sposobnosti i vještina kandidata te njegovih rezultata u dosadašnjem radu.

Razgovor će se obaviti u srijedu 3. studenoga 2021. u 11:00 sati u prostorijama II. osnovne škole Varaždin, Augusta Cesarca 10, Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vrednovanju kandidata za radno mjesto učitelj/ica engleskog jezika
Darko Krznar / datum: 28. 10. 2021. 19:41

Procjena i vrednovanje kandidatkinje provest će se razgovorom, a radi utvrđivanja znanja, sposobnosti i vještina kandidatkinje te njezinih rezultata u dosadašnjem radu.

Razgovor će se obaviti u srijedu 3. studenoga 2021. u 9:00 sati u prostorijama II. osnovne škole Varaždin, Augusta Cesarca 10, Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike i roditelje/skrbnike učenika II. osnovne škole Varaždin
Darko Krznar / datum: 28. 10. 2021. 14:22

Poštovani!

Dana 4. i 5. studenog 2021.g. nastava za sve razredne odjele  održavat će se na daljinu, elektroničkim putem 


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA - DANI ZAHVALE ZA PLODOVE ZEMLJE, DAN JABUKA
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 26. 10. 2021. 21:00

 

Već tradicionalno, učenici od prvog do četvrtog razreda II.OŠ Varaždin obilježili su Svjetski dan hrane.

Svaki razredni odjel obilježio je u svojoj učionici, a zajednički su uredili i hodnike svoje škole.


[OPŠIRNIJE]SEDMAŠI U KOPAČKOM RITU
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 25. 10. 2021. 08:54

Učenici 7. a, 7. b i 7. d razreda u petak, 22. listopada 2021., išli su na terensku nastavu u Kopački rit i Osijek. Cijelim putem, kao i po dolasku u Kopački rit, pratilo ih je kišno i oblačno vrijeme, no to nije smanjilo doživljaj i oduševljenje zbog viđenih ljepota ovoga parka prirode.


[OPŠIRNIJE]„Tvornica dobrih emocija“ - Accredo centar
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 10. 2021. 11:49

Učenici 6. b i 6. d posjetili su adrenalinski park Accredo centar te sudjelovali u raznim aktivnostima družeći se sa svojim vršnjacima. U pratnji učenika bile su razrednice Mirjana Halusek i Tanja Klaneček te učitelj tehničke kulture Miroslav Kukec.


[OPŠIRNIJE]Prema Parku prirode Papuk
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 21. 10. 2021. 22:32

                 Učenici 8. c i 8. d razreda posjetili su Park prirode Papuk u okviru terenske nastave koja se održala u korelaciji geografije, povijesti, hrvatskoga jezika i građanskoga odgoja.

                 Uz stručno vodstvo učenici su se kretali Grofovom stazom na Jankovcu koja je nazvana iz poštovanja prema grofu Josipu pl. Jankoviću koji je među prvima spoznao vrijednosti prirodnoga okoliša još u 19. stoljeću. Svoju povezanost s krajem dokazao je i svojim vječnim počivalištem koje se nalazi u samome parku. Uz stazu postavljene su poučne table sa sadržajima koji objašnjavaju svjetove prirode i životinja koje na tom prostoru obitavaju. Znatiželjnike su privukle i povijesne zanimljivosti, a jedna od njih govori o vremenu kada su na Papuku živjeli staklari i proizvodili staklo.


[OPŠIRNIJE]Sportske novosti
Marta Cepanec / datum: 20. 10. 2021. 13:29

Natjecanje u GLOŠ-u,  futsalu,  malome nogometu održano je i ove godine 29. rujna 2021. na V. osnovnoj školi Varaždin. Našu školu predstavili su: Dorian Divjak, Matej Vitković, Teo Serdarević, Patrik Gregurić, Filip Majdak, Filip Fošnar, David Gajski, Ivan Babok, Borna Murić, Domagoj Šurbek, Teo Benko.


[OPŠIRNIJE]Planinarski izlet na Ivanščicu
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 18. 10. 2021. 21:30

Okupili smo se u subotu, 16.10. na parkiralištu Repikovec u 9.00 te smo u 9.20 krenuli stazom Pionir prema vrhu. Nova ekipa, mladi planinari II. osnovne škole Varaždin, nekima prvi odlazak u planinu ali uz puno volje, uspješno smo stigli do Pasarićeve kuće. Nakon odmora, druženja i susreta s prijateljima planinarima, lagani povratak preko Konja do parkirališta (13.30). S osmjehom na licu i ponekim žuljem, pripremamo se za  slijedeću planinarsku pustolovinu.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o procjeni i vrednovanju po natječaju za radno mjesto učitelj/ica matematike
Darko Krznar / datum: 12. 10. 2021. 22:39

Procjena i vrednovanje kandidatkinje provest će se razgovorom, a radi utvrđivanja znanja, sposobnosti i vještina kandidatkinje te njezinih rezultata u dosadašnjem radu. Razgovor će se obaviti u srijedu 20. listopada 2021. u 10,00 sati u prostorijama II. osnovne škole Varaždin, Augusta Cesarca 10, Varaždin.
 


[OPŠIRNIJE]Najuspješniji odgojno-obrazovni radnici
Unknown / datum: 12. 10. 2021. 14:41

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o godišnjem nagrađivanju najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika.

Među petstotinjak nagrađenih, zasluženu nagradu su dobile i dvije djelatnice naše škole; Dubravka Kalinić Lebinec , učiteljica razredne nastave, savjetnica i Ljiljana Inkret Martinčević, prof. informatike, mentorica. Nagrađene su za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama ; mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, rad na projektima te rad na unaprjeđenju rada škole i sustava obrazovanja.

Iskrene čestitke našim kolegicama!


[OPŠIRNIJE]Organizacija rada u jednoj smjeni
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 7. 10. 2021. 14:41

U skladu s trenutnom povoljnom epidemiološkom situacijom u Školi, a poštujući zahtjeve roditelja naše Škole, Stožer civilne zaštite Grada Varaždina donio je Odluku kojom se prihvaćaju prijedlozi ravnatelja II., IV, I VI. osnovne škole za organizaciju nastave u jednoj smjeni. Odluka je prihvaćena uz suglasnost osnivača Grada Varaždina.


[OPŠIRNIJE]59. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece je završila
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 6. 10. 2021. 17:25

59. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece trajala je od 30. rujna do 3. listopada u Varaždinu, a uz VANIMU i  II. osnovna škola bila je domaćin. Pristigle dječje filmove ocjenjivao je stručni ocjenjivački sud u sastavu: redatelj Aldo Tardozzi, animatorica Petra Zlonoga te novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego. Uz njih filmove je procjenjivao i deseteročlani ocjenjivački sud učenika iz II. osnovne škole Varaždin pod vodstvom učiteljice Maje Šmic.

                                                                                                                                                                                                                           Novinarska skupina             


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika na varaždinskim ulicama
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 28. 9. 2021. 09:21

Učenice Nika Martinez, 6. c, Jana Martinez, 6. c i Kaja Videc. 6. c zajedno sa svojim učiteljicama njemačkoga jezika Tanjom Klaneček i Petrom Minđek na Franjevačkom trgu 25. rujna 2021. obilježile su Europski dan jezika u organizaciji udruge „Europski kulturni krug -  EKULT“- Udruge za popularizaciju njemačkoga jezika u Republici Hrvatskoj. Jezičnoj skupini pridružile su se i učiteljice engleskoga jezika Marija Nenadić, Dubravka Pavlić i Alenka Trtinjak.  


[OPŠIRNIJE]English club obilježio Europski dan jezika
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 23. 9. 2021. 15:09

Svi smo dobro upoznati s uzrečicom: „koliko jezika govoriš – toliko vrijediš“. Istina je da je poznavanje stranih jezika pravo bogatstvo čovjeka, a s time se slažu i mali englezi koji pohađaju English club pod vodstvom učiteljice Janje Kopačević


[OPŠIRNIJE]Cvjetni kišobrani na Franjevačkom trgu
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 22. 9. 2021. 22:57

   Učenici 3. b i 4. c razreda zajedno sa svojim učiteljicama Melinom Tomljenović i Dubravkom Kalinić-Lebinec 21. rujna 2021. sudjelovali su u radionici u kojoj su cvjetnim glavicama ukrašavali kišobrane. Cilj radionice Cvjetni kišobrani je obilježavanje i promoviranje Svjetskoga dana baka i djedova te širenje i razvijanje kulture poklanjanja cvijeća među mladima. Domaćin događanja je Udruga vrtlara Varaždinske županije koja već godinama organizira i provodi Međunarodnu izložbu cvijeća „Barok, glazba, cvijeće“.

                                                                                        Mirjana Halusek


[OPŠIRNIJE]Prvašići s policajcima u akciji Sigurno u prometu
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 19. 9. 2021. 18:57

Gradsko društvo CK Grada Varaždina i policijski službenik Policijske postaje Varaždinske održali su 16. rujna 2021. godine zajedničko predavanje za učenike prvih razreda pod nazivom Sigurno u prometu.

Učenici su s veseljem pratili predavanje i porazgovarali s policijskim službenikom i djelatnicom CK.

Svi učenici dobili su slikovnice CK Medo Jurica kreće u školu, a svaki razred brinut će se o svojemu plišanom medi koji im je poklonjen.


[OPŠIRNIJE]Upisi u Filmsko-kreativni studio VANIMA
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 19. 9. 2021. 18:37
Kao i svaka umjetnost, animacija je u svojoj osnovi igra.
To dobro znaju brojni Varaždinci i stanovnici Varaždinske županije koji su kroz proteklih 35 godina bili članovi VANIME i u ovoj svojevrsnoj školi animacije napravili vlastiti film.
Pozivamo naše stare, kao i nove članove da se zaigraju s VANIMOM.
Odaberite rad na animiranom filmu ili u likovnu skupinu i dođite nam.
Veselimo vam se.

[OPŠIRNIJE]UPISI U KLUB VARAŽDINSKIH MAŽORETKINJA
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 15. 9. 2021. 21:11

Ovo je poziv Varaždinskih mažoretkinja svim djevojčicama i djevojkama osnovnoškolskog uzrasta od 7 do 14 godina koje vole glazbu i ples. Varaždinske mažoretkinje upisuju nove članice pa vas pozivamo da od 20. rujna u ponedjeljak i petak od 17.30 sati dođete u dvorište II. osnovne škole u Varaždinu (u slučaju lošeg vremena u dvoranu vrtića Graberje) gdje treniraju i upoznate se s aktivnostima te upišete u mažortetkinje i tako postanete dio mažoret obitelji i Predvodnice grada u kojem anđeli spavaju.

                    Kontakt broj trenerice Anite 098/690-106


[OPŠIRNIJE]Obavijest za upise u izviđače
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 14. 9. 2021. 12:05

Pozivaju se se svi zainteresirani učenici od 3.-8. razreda osnovnih škola na području Varaždina, da dođu na upis u izviđaču (skautsku) organizaciju u petak 17.09.2021. u 18,30 sati ispred zgrade udruga u Graberju 33 u Varaždinu. U navedenom terminu će biti održan prvi pokazni sastanak na otvorenom, roditeljski sastanak te dogovori za buduće aktivnosti (tjedne sastanke, izlete, akciju "Ulicama Varaždina" i dr.). Više o izviđačkoj organizaciji i našoj udruzi možete saznati na slijedećem linku: http://oi-sirius.hr/?page_id=218  , našim FB i web stranicama (www.oi-sirius.hr) te web stranicama našeg Saveza izviđača Hrvatske, www.scouts.hr


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 10. 9. 2021. 12:00

U prilogu se nalaze dokumenti u skladu s kojima je organizirana nastava ove školske godine.


[OPŠIRNIJE]Projekt besplatne prehrane za učenike - SPAS V.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 10. 9. 2021. 11:33

Poštovani roditelji/staratelji,

u prilogu (opširnije) su dokumenti i izjava koju morate ispisati, popuniti i vratiti po djeci najkasnije do 17.09.2021.


[OPŠIRNIJE]Upisi u Centre izvrsnosti.
Darko Krznar / datum: 7. 9. 2021. 09:19

Ovogodišnji upis učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2021./2022. odvijat će se elektroničkim putem.

 


[OPŠIRNIJE]𝒜𝓋𝒶𝓃𝓉𝓊𝓇𝒶 𝓅𝓇𝓋𝒾𝒽 𝓇𝒶𝓏𝓇𝑒𝒹𝒶
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 6. 9. 2021. 18:07

Avantura prvih razreda u II. osnovnoj školi Varaždin započinje

           U sportskoj dvorani II. osnovne škole Varaždin okupili su se znatiželjni učenici prvih razreda u pratnji svojih roditelja. Novopridošle učenike dočekale su raspoložene učiteljice koje će ih pratiti u otkrivanju novih znanja i vještina sljedećih godina. Glumci skupine Dramska košnica pod vodstvom učiteljice Josipe Bunta izveli su razigrani igrokaz kojim su pozdravili mališane koji su se spontano uključivali u tijek izvedbe.

           Ravnateljica škole Sanja Posavec, prof. i gradonačelnik Grada Varaždina    dr. sc. Neven Bosilj podijeli su svečanost trenutka prvoga dana u školi s učenicima i njihovim roditeljima te izrazili nadu u uspješnost učenja i napretka učenika.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA /SKRBNICIMA UČENIKA PRVIH RAZREDA
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 31. 8. 2021. 22:42

Poštovani!

Raspored učenika prvih razreda po razrednim odjelima neće biti javno objavljen zbog zaštite osobnih podataka Vaše djece. Za naše prvoškolce priredili smo kratak prijem u školskoj sportskoj dvorani, 6. rujna 2021. s početkom u 9:00h.  U skladu s epidemiološkim mjerama molimo Vas da u pratnji djeteta dođe samo jedan  roditelj/skrbnik (maske su obavezne). Roditelji/skrbnici istoga će dana preuzeti udžbenike i pripadajuće radne materijale.

 

Svima želimo dobrodošlicu u II. osnovnu školu Varaždin!


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nove školske godine 2021./2022.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 31. 8. 2021. 22:38

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji i skrbnici!

U školskoj godini 2021./2022. II. osnovna škola Varaždin organizira nastavu u dvije smjene. Učenici razredne nastave polazit će nastavu u jutarnjoj smjeni, a učenici predmetne nastave u tjednim smjenama (prvi tjedan 5. i 7. razredi nastavu imaju ujutro, a 6. i 8. razredi poslijepodne).


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za školsku godinu 2021./2022.
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 27. 8. 2021. 14:07

Poštovani roditelji,

u prilogu (kliknuti na opširnije) nalazi se popis udžbenika za školsku godinu 2021./2022.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima - dodatni obrazovni materijali
Ljiljana Inkret-Martinčević / datum: 13. 7. 2021. 15:51

Poštovani roditelji, 

u privitku ove obavijesti prilažemo konačni jedinstveni popis odabranih dodatnih obrazovnih materijala (DOM-ovi)  za šk. god. 2021.-2022.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju